Plugs en TunnelsPlugs en Tunnels

Plugs en Tunnels

Ben je op zoek naar unieke stretch plugs en stretch tunnels? We hebben maten en stijlen naar ieders smaak

Plugs & Tunnels

Als je hebt gekozen voor een stretching piercing, spreekt het voor zich dat je het beste van het beste sieraad moet dragen. Wij hebben het! Hier vind je plugs en tunnels in een grote verscheidenheid aan designs en materialen, van hout tot chirurgisch staal, om je stretching dromen waar te maken. Wat je stijl ook is, je zal vast veel nieuwe favorieten ontdekken en met onze supersnelle levering kan je er snel mee pronken.

Plugs en tunnels lijken op elkaar en zijn tegelijkertijd heel verschillend. Oor plugs zijn stevige schijfjes die je stretchgaatje opvullen net als, nou ja, een plug. Ze zijn meestal rond, maar ook verkrijgbaar in andere vormen, zoals een mooie traan, of met versieringen op een ronde plug, zodat ze bij je piercing passen, ongeacht het design. Verder zijn de meeste plugs gemaakt met flares, holle uiteinden om de pasvorm beter te maken en het sieraad goed op z'n plaats te houden. Hierdoor blijft ook het zichtbare oppervlak zo groot mogelijk om te pronken met bijvoorbeeld je fantastische steampunk yin en yang.

Tunnels En PlugsTunnels En Plugs

Een tunnel daarentegen is een hol frame dat de binnenrand van je stretching volgt. Ook deze zijn er in verschillende vormen, waaronder de geliefde druppelvorm, en met prachtige toevoegingen, zoals een cirkel van steentjes of een spectaculair tribal bedeltje. Maar zelfs in hun eenvoudigste vorm leggen tunnels de nadruk op het stretchen van je oor en wordt het piercinggaatje de belangrijkste attractie. Dit is ongebruikelijk voor piercings omdat ze over het algemeen gemaakt zijn om opgevuld te worden, dus de tunnel creëert zowel een elementair als buitengewoon schouwspel.

Er is ook de zogenaamde zadelvormige spreader, die kan worden beschreven als een halfronde tunnel. Maar wanneer de binnenkant van de spreader rijkelijk versierd is, heeft het iets weg van de solide kwaliteit van een plug, waardoor je het beste van twee werelden krijgt. Uniek aan dit tunneltype is dat het een deel van je stretching zichtbaar laat.

Tunnel OorTunnel Oor

Als je geen stretching hebt maar de look wel wilt uitproberen, kan je een fake plug proberen die in je gewone oorlelpiercing past. Op die manier kan je zien hoe een plug eruit ziet en in je eigen tijd beslissen of het iets voor jou is. Helaas is er geen manier om een tunnel na te maken, maar als dat is wat je wilt, kan je met een fake plug toch zien hoe stretching sieraden bij je past.

Oor plugs/tunnels zijn beide efficiënt als het gaat om verwisselen. De meeste van deze sieraden hebben geen losse onderdelen en kan je gewoon in je piercing plaatsen en er op je gemak weer uithalen. Ze zijn gemaakt met een flare rondom, om de binnenkant van je piercing te omhelzen en zullen er niet uitvallen. Maar als je bang bent dat je je favorieten verliest, bieden we varianten die ontworpen zijn voor extra veiligheid en gemak. De optimale oplossing is een flare met schroefdraad: met andere woorden, de achterkant van het sieraad wordt erop en eraf geschroefd om het verwisselen gemakkelijker voor je te maken en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het sieraad goed blijft zitten.

Neem de tijd om door de vele opties te bladeren zodat je precies de juiste pareltjes vindt om je persoonlijke stijl te verheffen. Breng je ware zelf tot uitdrukking met onze opvallende plugs en tunnels. Ga je gang, laat de wereld zien wie je bent.

Oor TunnelsOor Tunnels

FAQ

Hoe krijg je tunnels in je oren?

Gewone tunnels zijn gemaakt met een holle rand, een flare, aan beide uiteinden, en je beweegt je piercinggaatje in deze uitsparing. Deze uitsparing is alleen diep genoeg om het sieraad op z'n plaats te houden, dus in het begin kan je wat moeite hebben om je huid eromheen te krijgen. Naarmate je piercing groter wordt, zal dit gemakkelijker gaan.

Misschien vind je het praktischer als je tunnel een achterkant met schroefdraad heeft. Dan schroef je gewoon de achterkant los, haal je de tunnel door je piercing en schroef je de achterkant er weer op. Mega makkelijk.

Tunnels OorTunnels Oor

Zijn oor tunnels permanent?

Een stretching piercing wordt soms beschouwd als een permanente lichaamsaanpassing, maar in feite is het mogelijk om het gaatje weer te verkleinen zolang deze niet te groot is geworden. Wat de grens precies is, hangt af van de flexibiliteit van je huid. Als vuistregel raden we aan om je oorlelpiercing niet verder dan 4 mm op te rekken als je denkt dat je 'm later misschien weer wilt verkleinen.

Wat is het verschil tussen oor plugs en tunnels?

Het essentiële verschil tussen oor plugs en tunnels is dat plugs massief zijn en tunnels hol. Dit betekent dat je wel kan experimenteren met een fake plug, maar niet met een fake tunnel. In alle andere opzichten zijn deze twee soorten stretching sieraden vrijwel identiek, en daarom plaatsen we ze graag in dezelfde categorie. We zouden deze liefdevolle tweeling niet uit elkaar halen.

Tunnel PiercingTunnel Piercing

Wat is het beste materiaal voor oor plugs en tunnels?

Veel oor plugs en tunnels zijn gemaakt van chirurgisch staal of acryl. Chirurgisch staal is ongelooflijk stevig en blijft mooi, dus het is niet voor niets een populaire keuze, ongeacht je stijl. Of je nu houdt van een elegante plug of een uitvoerige tunnel met een maan hangertje, beide zijn bij uitstek geschikt voor dit materiaal.

Andere prachtige materialen, zoals hout, been, steen of zelfs glas, hebben een uitstraling die dichter bij de natuur staat. Vooral hout is een geliefde optie geworden voor plugs in alle designs, van keurig kleurrijk tot de meest intrigerende patronen. Vergeleken met de metalen en synthetische opties is hout (en andere organische materialen) poreus, waardoor de huid eronder kan ademen. Dit is een interessante factor om rekening mee te houden, omdat er meer huid bedekt wordt door stretching sieraden dan bij andere soorten.