PiercingringenPiercingringen

Piercingringen

Verrijk je stijl met veelzijdige piercingringen, verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren, maten en stijlen

Je hebt 24 van 174 producten bekeken
Laad Meer

Piercing ringen

Als je op zoek bent naar tijdloze sieraden voor je piercing, dan is een ring ongetwijfeld de perfecte keuze. Ringen als lichaamssieraden zijn altijd in de mode geweest, dus als je door onze collectie bladert vind je gegarandeerd heel veel pareltjes. Het maakt niet uit waar je piercing zit of wat je stijl is: we hebben precies wat je zoekt in de juiste maat, het juiste materiaal en het juiste design. Kijk rond en laat je inspireren!

Bijna alle piercings kunnen ring-piercings zijn. Niet alleen oorpiercings zien er geweldig uit met een ring, maar heel veel andere plaatsen op je lichaam zijn perfect voor dit sieraad: je neus, navel, tepel, wenkbrauw en ga zo maar door. Je hebt super veel vrijheid om te spelen met ringen als lichaamssieraad en precies de manier te vinden die bij jouw persoonlijkheid past.

Piercingringen variëren sterk in grootte, dus afhankelijk van hoe je de jouwe wilt dragen, moet je nagaan wat het beste bij je piercing past. Ringen met een grote diameter passen meestal goed in je oorlelpiercing omdat dit gebied vrij toegankelijk is. Andere oorpiercings hebben meer baat bij een kleiner ringetje, en hetzelfde geldt voor lippiercings. Bij de meeste andere piercings passen echter ringen van allerlei verschillende maten. Dus, afgezien van wat past bij je persoonlijke anatomie, ligt het echt aan je eigen smaak of je een grote of kleine ring in bijvoorbeeld je septum, wenkbrauw of tepel wilt dragen.

Piercing RingPiercing Ring

De draaddikte van de ring is een ander verhaal. Wat bij jou past hangt helemaal af van de grootte van je piercing, en piercings in verschillende delen van het lichaam hebben niet altijd dezelfde maat. Let dus op de grootte van je piercing als je op zoek bent naar een nieuw fashion statement.

Als het gaat om ringmaten, houd er dan rekening mee dat de diameter invloed heeft op de pasvorm. Een grotere ring heeft een lichtere ronding, waardoor je het sieraad makkelijker door het gaatje kan steken. Een kleinere ring zit strakker door de nauwere ronding. Daarom moet een ring voor een verse piercing groter zijn dan normaal, zodat de genezende huid niet wordt belast.

Piercingringen zijn verkrijgbaar met verschillende soorten sluitingsmechanismen. Een populair type is het scharnierende segment, waarbij een deel van de ring een scharnier heeft. Dit maakt het sieraad super makkelijk te openen en sluiten met een zachte klik en er zijn geen losse onderdelen. Een variatie op dit type is de clicker ring die vooral geschikt is voor je septum. Ze zijn meestal extra decoratief en opvallend.

Ringetje PiercingRingetje Piercing

Een interessante variant is de captive bead of ball closure. Hier bevat het design een decoratief balletje dat dienstdoet als sluitingsmechanisme. Het balletje wordt uit de ring gehaald, waardoor er een opening ontstaat waarmee je het sieraad kan verwisselen. Het is een prachtige combinatie van stijl en functie en maakt de opening van de ring volledig onzichtbaar. Het balletje zit niet vast aan de ring, maar wordt op z’n plaats gehouden door spanning. Er is ook een versie waar het balletje permanent vastzit aan één kant, zodat je geen risico loopt het balletje te verliezen.

De prijs voor het meest eenvoudige sluitingsmechanisme gaat ongetwijfeld naar gesloten ringen. Dit type piercingring is eigenlijk niet volledig gesloten, dus het mechanisme om de ring te openen is niets meer dan het voorzichtig uit elkaar draaien van de zijkanten van de opening. Het wordt een gesloten ring genoemd omdat er geen beweeglijke onderdelen zijn, waardoor de omtrek gelijkmatig en onderbroken aanvoelt.

Piercing RingetjesPiercing Ringetjes

Zoals je ziet is een ring niet zomaar een ring - net als mensen. Als het op design aankomt, vind je veel verrassingen. Als je bijvoorbeeld iedereen om je heen wilt verblijden, is een rij glinsterende steentjes zeker de juiste keuze. Sommige ringen zijn niet eens rond, maar hebben een unieke coole vorm, zoals een wonderlijke ster. Toch heeft een ring in de basis onmiskenbare sierlijkheid, dus misschien geef je de voorkeur aan het klassieke ring-design in je favoriete kleur. Alles is mogelijk, wees vooral lekker jezelf.

Neem een kijkje in onze collectie beeldschone ringen en laat jezelf verliefd worden.

PiercingringenPiercingringen

FAQ

Wat voor ring moet ik in mijn piercing dragen?

Ringen zijn super veelzijdig, waardoor je alle vrijheid hebt om te experimenteren met je stijl, ongeacht of je piercing zich in je oorlel of intieme zone bevindt. Het enige waar je op moet letten is of de maat van je sieraad overeenkomt met de maat van je piercing. Als je niet zeker bent van de maat van je piercing, kan je het altijd aan je piercer vragen. Als je eenmaal weet wat bij jou en je piercing past, kan je helemaal los gaan!

Kan ik ringen dragen in mijn stretch piercings?

Je kan ringen dragen in de meeste piercings, waaronder stretchings. Ringen voor dit type piercing vallen echter in de categorie gewichten. Een stretching gewicht is zwaarder dan andere sieraden en dient om je piercing op te rekken door ‘m constant naar beneden te trekken, wat resulteert in een langwerpig piercinggaatje in plaats van het gebruikelijke ronde gaatje. Een dikke, heavy-duty piercingring zou het perfecte gewicht zijn voor je stretch als dat je look is waar je voor gaat.

Ring PiercingRing Piercing

Wat kan ik doen als ik een piercingring niet open krijg?

Als het sluitingsmechanisme van een ring weigert te bewegen, vraag dan eerst iemand om je voorzichtig te helpen bij het verwisselen. Werkt dit niet? Ga dan naar je piercer, die speciale tools heeft om alle soorten piercingsieraden te openen - of overweeg om jezelf voor te bereiden met een eigen ringopener. Als het sieraad je huid afknelt en pijn doet, roep dan medische hulp in.