Oorpiercing Stretching

Een geweldige collectie van plugs, tunnels en tapers

Stretching

Een stretch piercing is een teken van individualiteit en valt op bij elke gelegenheid. Dit type piercing is herkenbaar vanaf de overkant van de straat en straalt zelfexpressie uit naar elk stukje van je omgeving. We willen je favoriete online piercingshop voor stretch sieraden zijn, dus onze collectie biedt een scala aan stijlen en materialen, waaronder hout en hoorn, in de meest populaire maten. Neem een kijkje bij onze plugs, tunnels, tapers & hangers. Onze snelle levering brengt je toppers in een mum van tijd naar je toe zodat je op iedereen een onvergetelijke indruk kan maken.

Een oor stretching piercing betekent meestal dat het kleine gaatje van een oorpiercing is uitgerekt door er geleidelijk grotere sieraden in te plaatsen. De limiet van hoe groot je stretch piercing kan worden hangt af van de grootte van je oorlel, de exacte plaatsing van je piercing en hoe snel je door het stretching proces gaat. Als je te snel wilt, kan de huid breken en het resulterende litteken beperkt hoe ver je kan blijven stretchen.

Het is mogelijk om een gaatje tot 6 mm in één keer te piercen, wat beschouwd zou worden als een stretch piercing. Maar voor grotere maten bouw je geleidelijk op naar de gewenste grootte door steeds grotere stretching sieraden te dragen. Het proces van het creëren van je stretch is een testament van het vermogen van het lichaam om te veranderen. Je stretching laat zien dat je niet bang bent om te evolueren. What doesn’t kill you makes you stronger, toch?

Stretchers Oor SetStretchers Oor Set

Een stretching piercing is een gedurfd fashion statement omdat het een teken is van totale toewijding aan zelfexpressie. Het brengt je heel dicht bij jezelf, je persoonlijkheid en je lichaam. Dat gezegd hebbende, afhankelijk van de flexibiliteit van je huid, kan je ervoor kiezen om je stretch weer te laten krimpen, zolang ‘ie maar niet te groot is. Dus als je de look gewoon eens wilt uitproberen, raden we je aan om je piercing niet verder dan 4 mm op te rekken.

Het meest geliefde stretching sieraad is de plug, een dik schijfje dat het opgerekte piercinggaatje helemaal vult. Plugs zijn meestal rond, waardoor ze een intrinsiek gevoel van stevigheid en massa uitstralen (ook al zijn de sieraden eigenlijk heel licht). Dit maakt een plug vooral geweldig om je meedogenloze persoonlijkheid te laten zien als iemand die opkomt voor zichzelf en anderen. Je kan beginnen met een fake plug om te zien of het iets voor je is, voordat je begint met het stretchen van je oor.

Stretchers OorStretchers Oor

Een ander fantastisch sieraad is de tunnel, wat wel een beetje op de plug lijkt maar een hol frame is in plaats van een vaste vorm. Ze zijn er in verschillende vormen, de traan een van de meest populaire. Zowel plugs als tunnels benadrukken de grootte van je oorpiercing, ook al is de tunnel slechts een omtrek waardoor mensen recht door het gaatje van je piercing kunnen kijken. Net als plugs zijn tunnel designs vaak eenvoudig en tweedimensionaal, maar sommige zijn versierd met geweldige hangertjes.

Tapers zijn meer driedimensionaal, een type sieraad die door de taps toelopende vorm geweldig is om je stretching beetje bij beetje te vergroten door de taper geleidelijk te verplaatsen. Zorg er wel voor dat je in kleine stapjes te werk gaat, anders loop je het risico dat je huid scheurt, vooral als het gaatje nog klein is. Als je al een grotere maat hebt bereikt, is het gewicht van zware sieraden genoeg om je piercing verder te stretchen.

Oor StretchenOor Stretchen

Tapers zien er ook fantastisch uit als je ze puur voor het design draagt. Drie aanraders zijn zeker de rechte of klassieke taper, de spiraalvormige taper en de C-vormige taper. Omdat ze groter zijn dan de meeste andere oorsieraden, springen deze opties meteen in het oog, maar hebben ze ook elk hun eigen uitstraling. Kies de vorm en kleur die bij je smaak en natuurlijk je maat passen.

Tot slot zijn de zogenaamde hangers & gewichten een gemixte categorie van stretching sieraden. Check bijvoorbeeld deze oogverblindende keyhole hanger. Zoals de naam al doet verwachten zijn deze vormen niet gesloten, wat betekent dat ze lijken te ‘hangen’ aan je stretching piercing, ook al zitten ze stevig op hun plaats.

Oor StretchersOor Stretchers

In tegenstelling tot hangers, die puur voor de fashion zijn, zijn gewichten zwaardere sieraden die dienen om je piercing verder te stretchen. Dit kan een extra groot hoefijzer zijn. Of je nu hangende sieraden draagt of je piercing een langere vorm heeft, ze dragen allemaal bij aan de uitstraling van gewicht en kracht als het oog de verticale indeling volgt. Als je echt de aandacht wilt trekken, is dit de perfecte stijl voor jou.

De diversiteit aan sieraden voor stretching oorpiercings is groot genoeg om verschillende stijlen en persoonlijkheden aan te nemen. Neem een kijkje in onze selectie en je zal snel iets leuks vinden, misschien zelfs wel iets verrassends. Speel, probeer iets nieuws en wees jezelf.

Stretch PiercingStretch Piercing

Piercing Stretching FAQ

Hoe kan ik mijn piercings stretchen?

Een stretching piercing ontstaat door je oorlelpiercing te vergroten en steeds grotere sieraden te dragen. Je oor moet zich aanpassen aan de nieuwe maat voordat je opschaalt naar de volgende maat. Je doet dit tot je de gewenste grootte hebt bereikt.

Tapers zijn hier handig voor omdat ze door hun vorm in feite meerdere maten in huis hebben, dus afhankelijk van hoe je ze draagt nemen ze meer of minder ruimte in beslag in je piercing. Op deze manier hoef je niet steeds nieuwe sieraden te kopen als je een maatje groter wilt gaan. Een eenmalige aankoop van een taper set is nog handiger, zo heb je alles wat je nodig hebt om naar de look van je dromen toe te werken.

Hoe lang doet een stretching piercing pijn?

Omdat stretching piercings een voortzetting van een reguliere oorlelpiercing zijn, delen ze de zachtheid van de oorlel waardoor het proces van de aanpassing relatief ongecompliceerd is. Als je het goed doet, is er geen sprake van pijn of genezing bij het stretchen van je piercing.

Je oorlel kan wel trekkerig aanvoelen tijdens het stretching proces. Maar als je echt pijn voelt ben je misschien een beetje te ongeduldig geweest en ben je voor een grotere maat gegaan voordat je lichaam daar klaar voor was. Het is belangrijk dat je niet overhaast te werk gaat en naar je lichaam luistert.

Wat voor sieraden kan ik dragen in mijn stretchings?

Hout of been laat de huid ademen, wat bijzonder goed is voor stretchings omdat het oppervlak dat in contact komt met het sieraad groter is dan bij andere piercingtypes. Ook zijn lichtgewicht materialen zoals chirurgisch staal of titanium geschikter dan zwaardere materialen zoals goud.

Voor verse piercings raden we materialen zoals hout en been echter af, omdat deze het vocht uit de genezende wond absorberen. Titanium is altijd een goede keuze voor nieuwe piercings omdat het vriendelijk is voor de gevoelige huid.