Piercing ToolsPiercing Tools

Piercing Tools

Ontdek deze professionele piercing tools voor een klus die goed geklaard wordt, zodat je er piekfijn uitziet

Filters

Winkel Opties

Piercing tools

Afgezien van de pracht en de praal, is het mooiste aan piercings dat ze zo nauw verbonden zijn met je lichaam. Ze zijn meer dan accessoires; ze maken deel uit van je lichaam. Daarom is het laten zetten van een piercing of het vervangen van een sieraad een delicate aangelegenheid die met zorg en aandacht moet worden behandeld. Het vereist de juiste piercinguitrusting, en wij bieden alleen het beste van het beste voor zowel de professionele piercer als de professionele piercingliefhebber. Deze piercing tools zijn essentieel voor jouw veiligheid als je een piercing laat zetten, dus bekijk onze selectie en vind alles wat je nodig hebt voor piercing-gerelateerde procedures.

Professionele piercing tools

De belangrijkste piercing tool moet wel de naald zijn waarmee een piercing wordt gezet. Deze moet duurzaam zijn en met precisie gemaakt voor de belangrijke taak. Als de uitrusting niet overeenkomt met de vaardigheden van de piercer, zal het resultaat nooit goed zijn. Koop piercingnaalden in bulk in de maat die je nodig hebt, en je bent helemaal klaar voor 50 verse piercings.

We hebben ook een breed assortiment tangetjes en pincetten om het te-piercen-oppervlak op z’n plaats te houden tijdens het piercen, zoals forester forceps voor tong- en wangpiercings. En kijk ook eens naar deze pincetset voor een veelzijdige mix van tools om de lastigste piercings precies goed te zetten, zoals oor-, navel- en tepelpiercings. Voor specifieke plaatsingen is een receiving tube de beste vriend van de piercingnaald omdat het schade door onverwachte bewegingen of het te ver doorduwen van de naald voorkomt.

De meeste piercingnaalden hebben ingebouwde katheters om je te helpen de sieraden gemakkelijk in de nieuwe piercing te plaatsen. Maar als je fan bent van de klassieke piercingnaald kan je ook een katheter toevoegen.

Tools Voor PiercingsTools Voor Piercings

Niet-professionele piercing tools

De meeste piercing tools zijn bedoeld voor gebruik door professionele piercers. Maar sommige tools zijn ook handig voor de liefhebber die graag op de hoogte is van alles wat met piercings te maken heeft. Dergelijke items zijn onder andere een handig maatwerktuig om achter de maat van je piercingsieraden te komen. Diverse tools voor het verwisselen van sieraden, zoals speciale tangetjes voor het openen en sluiten van captive bead ringen en segmentringen, zijn ook super populair. We hebben ook een veelzijdige multitool voor het verwisselen van allerlei soorten piercingsieraden. Deze is erg handig als je vaak van sieraden wisselt of het een keer snel moet doen zonder jezelf of je beauties te beschadigen.

Deze tools zijn ontworpen voor zowel professionals als mensen met een piercing, wat betekent dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn - in feite is gemak het hele doel omdat het de saaie en ongemakkelijke aspecten van het hebben van een piercing wegneemt en je laat focussen op wat er leuk aan is.

Body Piercing ToolsBody Piercing Tools

FAQ

Welke tools gebruiken piercers om sieraden te verwisselen?

Dat hangt sterk af van de plaatsing van je piercing en het type sieraad. Labrets hebben bijvoorbeeld een plat achterkantje en meestal relatief kleine tops en zijn daarom vaak lastig te hanteren zonder een speciale tang voor labrets. Als je de labret niet op z’n plaats houdt, zal ‘ie waarschijnlijk in de piercing draaien als je de top probeert los te schroeven.

Een ander voorbeeld is de dermal, waarvan de basis onder de huid zit, dus het verwisselen van de top vereist een heel fijn tangetje om de basis op z’n plaats te houden terwijl je de top verwijdert. Elk type piercing is uniek en daarom je piercinguitrusting ook.

Wat kan ik gebruiken in plaats van een piercingklem?

Als je je piercingsieraden wilt verwisselen maar niet de benodigde hulpmiddelen binnen handbereik hebt, moet je heel voorzichtig (!) je vingers gebruiken en meteen stoppen als het ook maar een beetje pijnlijk wordt of je moeite hebt om bij de piercing te komen. We raden het niet aan om geïmproviseerde piercing tools te gebruiken omdat ze niet ontworpen zijn voor de taak en je alleen maar het risico loopt jezelf te bezeren. Als het je niet lukt om zelf je sieraden te verwisselen, ga dan naar een professionele piercer.

Hoe verwijder je een septumring zonder tang?

Het is zeker mogelijk om sieraden zonder tools te verwijderen. Een septumring is meestal niet zo moeilijk te verwijderen of in te doen, vooral niet als het sieraad een gebruiksvriendelijk sluitingsmechanisme heeft. De meeste Bodymod-sieraden zijn gebruiksvriendelijk en hebben bijvoorbeeld een scharnierend segment dat je gewoon opent en sluit met een lichte klik.

Hetzelfde geldt voor daithringen. Zolang je sieraden goed ontworpen zijn en je ervoor zorgt dat je weet hoe ze werken voordat je ze draagt, kan je ze op je gemak verwisselen zonder tangen of andere piercing tools.

Dat gezegd hebbende, het de allerbeste tool voor deze specifieke klus is een paar chirurgische handschoenen. Het vergt wat oefening om ze te gebruiken, maar zodra je het onder de knie hebt heb je veel beter grip dan met je blote handen en, als je ze correct gebruikt, verspreid je geen bacteriën.