Piercing NazorgPiercing Nazorg

Piercing Nazorg

Lift je look met onze piercing zorg- en nazorgproducten, zodat jouw piercing de schoonste is

Filters

Winkel Opties

Piercing Nazorg

Er komt meer kijken bij het zetten van een piercing dan alleen een snel bezoekje aan de piercer. Als je al bekend bent met piercings weet je dat goede nazorg essentieel is voor je nieuwe piercing. Hier vind je alles wat je nodig hebt om goed voor je piercings te zorgen terwijl ze genezen, voor het beste resultaat. En dankzij onze snelle levering hoef je niet lang te wachten op noodzakelijke producten.

We raden altijd aan je piercing tijdens het genezingsproces twee keer per dag schoon te maken. Eén keer met water en een zachte zeep, dus zonder parfum, kleurstof of agressieve chemicaliën en ook geen antibacteriële zeep. De tweede reiniging is met een zoutoplossing. Doe dit op verschillende momenten van de dag.

In beide gevallen begint de piercing nazorg routine met het grondig wassen van je handen voordat je iets aanraakt, inclusief je piercing en sieraden. Dan breng je het zeepwater of een zoutoplossing aan. Je spoelt het af zodat er geen resten achterblijven. Ten slotte droog je je piercing door zachtjes te deppen met een schoon stukje keukenrol - niet wrijven of een stoffen doek gebruiken, dat irriteert je piercing en stelt ‘m mogelijk bloot aan bacteriën.

Zorg ervoor dat je je piercing of sieraden niet aanraakt, behalve wanneer je je piercing schoonmaakt. Probeer je sieraden zo weinig mogelijk te bewegen tijdens het schoonmaken, want de wond wordt alleen maar verstoord door schuivende sieraden en qua reiniging is het toch niet nodig.

Zoals je kan zien heeft de nazorg routine een aantal cruciale aspecten en daarom zijn er verschillende piercing nazorg producten. Ten eerste is het gaatje van een verse piercing een wond dat moet genezen, dus het belangrijkste doel van nazorg is om ervoor te zorgen dat er geen infectie optreedt. De meeste soorten piercings zijn enigszins onbedekt, wat betekent dat de wondjes bijzonder kwetsbaar zijn. Het is moeilijk om contact met kleding, handen, haar, brillen, etc. volledig te vermijden, maar elke keer dat er iets in aanraking komt met je genezende piercing, komen er bacteriën in de wond terecht.

Daarom is het belangrijk dat je de wond dagelijks schoonmaakt met de juiste zeep. Als de piercing geïnfecteerd raakt zal dat het genezingsproces vertragen en moet je voorzichtiger zijn en nog langer geduld hebben. Het is verstandig om je voor te bereiden op ongelukjes door desinfecterende alcoholdoekjes bij je te hebben, voor het geval je je piercing dringend schoon moet maken.

Piercing VerzorgenPiercing Verzorgen

Naast het dagelijks schoonmaken van je piercing is het gebruik van een zoutoplossing net zo belangrijk. Het zout onttrekt overtollig vocht uit de wond zodat deze sneller geneest. Hoewel de afscheiding een volkomen natuurlijk en noodzakelijk onderdeel is van het genezingsproces van je lichaam, heeft een overmatig etterende wond het moeilijk om te ‘ademen’. Voor een goede hygiëne is het dagelijks gebruiken van een zoutoplossing daarom essentieel.

Dat gezegd hebbende, moet je geen zeep of zoutoplossing gebruiken voor een tongpiercing of de binnenkant van een lip- of wangpiercing. Gebruik in plaats daarvan een mondwater zonder alcohol of waterstofperoxide. Je kan wattenstaafjes met reinigingsvloeistof overwegen die je veilig kan gebruiken zonder je mondpiercing met je vingers aan te raken. Algemene mondhygiëne is ook belangrijk, dus vergeet niet te poetsen en te flossen na elke maaltijd. Gebruik een zachte tandenborstel die uit de buurt van andere tandenborstels wordt gehouden. Deze piercings kunnen tandplak op sieraden veroorzaken, dus het schoonmaken hiervan is ook onderdeel van je nazorg routine.

Voorkom tot slot dat je wond gaat ruiken; sommige piercing nazorg producten zijn hier speciaal voor ontworpen. Een verse piercing is van nature vatbaar voor zwelling of ontsteking tijdens de genezingsperiode, waarvoor we een uitstekende theeboomolie hebben. Dit is vooral ideaal voor stretch piercings, omdat het proces meestal erg belastend is voor je huid.

Piercing Nazorg - Wat je wel en niet moet doen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: was je handen voordat je je piercing schoonmaakt en laat ‘m verder met rust! Dit betekent ook dat je geen verzorgingsproducten op of in de buurt van je piercing gebruikt, zoals lotion of make-up. Als je moet hydrateren is jojoba olie een veilige optie. Deze olie bootst het natuurlijke vocht in de huid na (let op: niet veilig voor oraal gebruik).

Houd je aan een vaste schoonmaakroutine. Overdrijven kan net zo slecht zijn als te weinig schoonmaken. Je wilt je nieuwe piercing goed verzorgen, maar je zal de wond alleen maar verstoren als je ‘m te vaak schoonmaakt. Een genezende piercing is erg gevoelig, dus behandel ‘m altijd voorzichtig.

Douchen heeft de voorkeur omdat badkuipen de neiging hebben bacteriën te verzamelen. En sla zeker het zwemmen even over, of het nu in een zwembad, meer of de zee is. In ieder geval niet zonder een waterdicht verbandje over je piercing.

Let er ook op dat je bed schoon is. Als je een oorpiercing hebt, slaap dan op de andere kant of overweeg een reiskussen met een gat zodat je piercing niet in contact komt met het kussen. Voor oor- en gezichtspiercings is een toptip om je kussen in een schoon t-shirt te stoppen en elke nacht om te draaien naar een schoon oppervlak, vier nachten per shirt.

Sommige piercings zitten op plekken die veel bewegen, wat het genezingsproces verstoord, zoals je navel of tepels. Het is een goed idee om een strak laagje te dragen, zoals een sportbeha, om ze de turbulentie van het dagelijkse leven te besparen. Als je een dermal hebt (die eigenlijk overal op het lichaam kan zitten) is een kleine pleister een veelzijdige oplossing voor dit probleem.

We helpen je graag met het verzorgen van je piercings. Dus we hebben de belangrijkste dingen voor je op een rijtje gezet. We kunnen niet wachten om je nieuwe stijl in actie te zien!

FAQ

Wat zijn de beste piercing nazorg producten?

Hoewel je producten kan gebruiken voor de algemene behandeling van wonden, is er geen reden om niet te kiezen voor gespecialiseerde producten voor de nazorg van je piercing. In onze winkel vind je veel producten die speciaal voor jouw piercing zijn gemaakt. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om je zoutwater te mengen, omdat het steriel moet zijn en slechts een laag zoutgehalte moet bevatten zodat je huid niet uitdroogt. De ideale keuze is dus om een isotone zoutoplossing te kopen die speciaal voor je piercing gemaakt is.

Hoe maak je je piercing schoon?

Je moet je piercing tijdens de genezingsperiode twee keer per dag schoonmaken. Maak ‘m een keer schoon met water en een zeep die geschikt is voor de gevoelige huid, zoals babyzeep of intieme zeep. Later op de dag ga je voor de tweede schoonmaakbeurt met een zoutoplossing door deze op je piercing aan te brengen - of, als dat lukt, door je piercing in de oplossing te dompelen - en na een aantal minuten af te spoelen met water. Zorg ervoor dat je voor elke schoonmaakbeurt je handen wast en je piercing verder nooit aanraakt. Niet met je handen, je kleren of wat dan ook.

Hoe lang duurt piercing nazorg?

De piercing nazorg routing begint op de dag dat je piercing wordt gezet en moet volgehouden worden tot je piercing volledig is genezen. Wees dus geduldig en sla geen schoonmaakbeurten over. Jij en je piercing verdienen de beste behandeling om problemen met het genezingsproces te voorkomen.

Hoe lang duurt het meestal voordat piercings genezen?

De genezingsperiode varieert aanzienlijk per type piercing. Oorlel- en septumpiercings genezen meestal heel snel, maar zelfs die hebben 2-4 maanden nodig. Veel soorten hebben tot wel 12 maanden nodig om te genezen, zoals tepel- en navelpiercings en de meeste oorpiercings. Hoe lang jouw piercing erover doet hangt natuurlijk sterk af van de nazorg. Doe jezelf dus een pleier en behandel je piercing met liefde zodat de genezingsperiode kort en probleemloos verloopt.

Hoe weet je wanneer je piercing genezen is?

Net zoals bij elke andere wond kan je zien dat ‘ie genezen is als het helemaal geen pijn meer doet, zelfs niet als je er druk op uitoefent, en als de huid weer helemaal soepel en glad is zonder ruwe randen, zwellingen of ontstekingen. Dat gezegd hebbende is de eerste stap van wondgenezing het sluiten van de huid om infectie te voorkomen, wat betekent dat, hoewel het huidoppervlak weer in orde kan lijken, het weefsel nog niet volledig hoeft te zijn genezen. Houd de pijn in de gaten, dan kan je bepalen of het genezingsproces nog gaande is. Als je twijfelt is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen en de nazorg wat langer voort te zetten of je piercer te raadplegen.

Als je piercing eenmaal volledig is genezen, moet je ‘m natuurlijk nog steeds schoonmaken zoals je dat bij elk ander lichaamsdeel zou doen. En draag altijd een sieraad in je piercing, want zelfs een eeuwenoude piercing kan binnen een paar minuten kleiner worden of helemaal dichtgroeien als je ‘m aan z’n lot overlaat.