Traguspiercing SieradenTraguspiercing Sieraden

Traguspiercing Sieraden

Ontdek onze prachtige collectie tragussieraden, in diverse materialen en levendige kleuren

Je hebt 24 van 240 producten bekeken
Laad Meer

Tragus Piercing

Temidden van de grote variëteit aan oorpiercings is de traguspiercing een heel subtiele maar ook krachtige speler. De tragus is het kleine stukje kraakbeen voor je oorkanaal. De piercing is niet zo zichtbaar als je oorlel of helix, maar brengt de bling net iets dichter bij je gezicht zodat ‘ie sowieso opvalt. Omdat de piercing in een klein gedeelte van je oor zit, matcht het goed met kleinere sieraden die iedereen verleiden om beter te kijken. Uit onze selectie kan je talloze ontwerpen kiezen waarmee je iedereen om je heen versteld doet staan.

Een tragus piercing markeert de sweet spot tussen finesse en gewaagdheid, een modieus understatement dat niet genegeerd kan worden. Het is dat kleine detail dat de perfecte look compleet maakt, de vonk die het vuurwerk van je hele outfit doet oplichten. Natuurlijk gaat de complexiteit van dit type piercing ook goed samen met andere, extravagante, ooraccessoires. Denk aan Zoë Kravitz, die dit vaak bewijst met haar oogverblindende oorarrangementen.

Een alternatief is de anti tragus piercing die tegenover de normale traguspiercing zit, net boven je oorlel. Deze piercing biedt meer ruimte voor grotere sieraden, als dat je ding is. Met beide piercings kun je sieraden combineren en een creatieve dubbele tragus piercing creëren die je persoonlijkheid op een unieke manier laat zien.

We hebben veel subtiele sieraden in onze collectie van tragus ringen, labrets en staafjes. Deze sieraden zijn ideaal voor je tragus omdat ze verkrijgbaar zijn in kleinere maten. Toch heeft elk ontwerp een eigen subtiele vibe en zal je snel de pronkstukken vinden die bij jou passen.

Ga voor de minimalistische look van een eindeloze ring , in klassieke goud of zilver, of misschien gekruid met iets meer funk, zoals de regenboog-variant. Als je gaat voor glitter en glamour, ben je ook dol op deze schitterende rij van steentjes die het licht om je heen vangen en zachtjes de aandacht trekken. Of wat dacht je van de gedetailleerde schoonheid van een labret met het ? Zo ziet iedereen wie hier de koningin is.

Wat je individuele stijl ook is, we hebben altijd wel iets tofs om je look compleet te maken. Kijk rond en ontdek het zelf.

Tragus PiercingTragus Piercing

Tragus Piercing FAQ

Wat is de standaardmaat van tragus sieraden?

Voor tragus ringen en hoefijzers is de standaard draaddikte 1.2 mm, en de diameter varieert meestal van 6 mm tot 8 mm. Hoe breder de ring, hoe minder druk het uitoefent op je piercing omdat de kromming minder steil is, maar ook hoe meer ruimte ‘ie in beslag neemt. Welk sieraad voor jou de beste keuze is hangt af van wat het meest comfortabel is voor jouw oor. Vraag je plaatselijke piercer om advies als je twijfelt.

Voor labrets en staafjes is de standaard draaddikte 1.2 mm en de lengte 6 mm. Een staafje, recht of gebogen, heeft aan beide kanten een balletje en neemt dus meer ruimte in aan de binnenkant van je tragus dan een labret, die een platte achterkant heeft. De maat van het balletje is standaard 3-4 mm. Houd er rekening mee dat als je sieraden draagt die dunner zijn dan je piercing, je piercing kleiner zal worden waardoor het na een tijdje moeilijker kan worden om dikkere ringen en staafjes te plaatsen.

Piercings TragusPiercings Tragus

Hoe pijnlijk is een tragus piercing?

Op een schaal van 1 tot 10 is de pijn van het laten piercen van je tragus een 4. Het doet dus wel een beetje pijn, maar je zal het zeker overleven en blij zijn dat je het hebt laten doen. Laat een piercing natuurlijk alleen zetten door een professional die te vertrouwen is en de juiste procedure volgt.

Hoe lang duurt het voordat mijn tragus piercing is genezen?

Je kraakbeen is niet zo zacht als je oorlel en duurt langer om te genezen. De initiële genezingsperiode van een traguspiercing is 6-12 maanden, maar kan langer duren als je er niet goed voor zorgt. Zorgt ervoor dat je je piercing beschermt tegen infectie en overmatige druk.

Tragus OorbelTragus Oorbel

Hoe verzorg ik mijn tragus piercing tijdens de genezingsperiode?

Tijdens de initiële genezingsperiode, maak je je piercing twee keer per dag schoon: een keer met water en een zachte zeep en een keer met een zoutoplossing. Raak je piercing verder niet aan tot ‘ie volledig genezen is, anders kan je een infectie veroorzaken of je piercing irriteren. Verwissel of verwijder je sieraad ook niet.

Zorg ervoor dat je niet op je piercing slaapt. Veel mensen nemen een tragus piercing in één oor, maar als je ze allebei wilt laten piercen kan je beter de eerste volledig laten genezen voordat je een tweede neemt. Op deze manier kan je tijdens de genezingsperiode ook telefoneren en een oordopje dragen in het oor zonder piercing.

Hoe vervang ik mijn tragus sieraden?

Terwijl je traguspiercing geneest, moet je de sieraden die de piercer heeft geplaatst laten zitten. Een recht staafje of labret heeft de voorkeur boven een ringetje of gebogen staafje, omdat deze eventuele zwelling beter op kan vangen. Zodra je piercing volledig is genezen kan je dragen wat je wilt.

Het verwisselen van tragus sieraden kan lastig zijn omdat de plaatsing een beetje beperkend is. Zorg ervoor dat je bekend bent met het sluitingsmechanisme van het sieraad voordat je het draagt. De meeste van onze sieraden hebben handige sluitingsmechanismen, zoals ringen met scharniertjes of staafjes en labrets met een interne schroefdraad, die gemakkelijk openen en sluiten aan de voorkant van je tragus.

Was altijd je handen voordat je een sieraad verwisselt, en laat je piercing nooit lang zonder sieraad, omdat deze heel snel kleiner wordt waardoor het moeilijker kan worden om een nieuw sieraad in te doen.

Piercing Oor TragusPiercing Oor Tragus

Hoe maak ik mijn tragus sieraden schoon?

Al onze piercingsieraden kunnen worden gereinigd door ze voorzichtig af te nemen met een droge microvezeldoek die niet is behandeld met chemicaliën. Super simpel dus, om je sieraden er weer als nieuw uit te laten zien.

Wat is het beste materiaal voor tragus sieraden?

Wij raden altijd titanium sieraden aan voor nieuwe piercings, evenals PTFE en bioplast, omdat deze goed zijn voor je huid, vooral als je een nikkelallergie hebt. Ook zijn 14k goud en chirurgisch staal geweldige en stijlvolle keuzes.

Tragus SieraadTragus Sieraad