Je hebt 24 van 429 producten bekeken
Laad Meer

Oorpiercings

Welkom bij Bodymod’s uitgebreide collectie oorringen en andere oorpiercing sieraden van hoge kwaliteit. Ontdek nieuwe manieren om je unieke stijl te tonen en de wereld te laten zien wie je bent.

We hebben designs die bij ieders stijl passen, subtiele ringen, gedurfde studs, noem maar op. Oorpiercing sieraden bieden een grote variatie en kunnen gemakkelijk je hele uitstraling bepalen of net dat ene detail aan een geweldige outfit toevoegen.

Al onze lichaamssieraden zijn gemaakt van de beste materialen. De meeste sieraden bestaan uit chirurgisch staal, maar we hebben ook klassieke 14k-gouden opties én opties voor de gevoelige huid, zoals titanium en PTFE. En met onze betrouwbare en getraceerde levering pronk je in een mum van tijd met je nieuwe favorieten. Waar wacht je nog op? Ontdek!

Piercing OorPiercing Oor

Oorpiercing types en tips

Om het makkelijk te maken, kan je de vele soorten oorpiercings in twee categorieën verdelen: oorlel en kraakbeen. Waar aan de ene hand oorlelpiercings de langste geschiedenis hebben, groeien kraakbeenpiercings snel in populariteit vanwege de eindeloze mogelijkheden. Ze omvatten veel verschillende plaatsingen, zoals de tragus, helix, daith, en industrial.

De tragus bevindt zich op het smalle gebied naast de gehoorgang, perfect voor een leuke oorring of labret. De piercing is vrij onopvallend, dus afhankelijk van het sieraad bepaal je zelf hoeveel nadruk je erop wil leggen. Of je nu voor modern of chic gaat, wij hebben opties voor je.

De helix is ook een populaire piercing. Het gebied beslaat de volledige ronding van het oor, waardoor je veel plaatsingsmogelijkheden hebt. Veel mensen hebben meerdere helixpiercings zodat er een boog aan eye-catchers ontstaat die de vorm van het oor benadrukken.

Uitstekende locaties voor kleine, elegante oorringen zijn de rook en de daith. De hoge plaatsing net boven de gehoorgang geeft een vleugje klasse zonder overdreven of onbescheiden te zijn.

Zoals je merkt, biedt het kraakbeen veel interessante plaatsingen. Een piercing type zoals de platte oorpiercing kan je dragen op het vlakke gedeelte van je kraakbeen. Er is genoeg ruimte in dit gebied om te spelen met de uitstraling van je oorversiering. Je kan zelfs twee of meer oorpiercing sieraden dragen om je eigen stijlvolle mosaic samen te stellen, een waar staaltje body-art bravoure. Dubbele oorpiercings zijn tegenwoordig erg populair, of ze nu in je oorlel of kraakbeen zitten, omdat je verschillende prachtige sieraden kan combineren tot iets dat nog indrukwekkender is dan de som der delen.

Nu we het toch over dubbele oorpiercings hebben, een industrial is een staafje dat het kraakbeen op twee plaatsen in de helix raakt, in feite twee voor de prijs van één. Zoals bij elk type zijn sommige sieraden voor deze piercing extravagant, maar eenvoudige designs doen ook wonderen. Omdat het een groot sieraad is zal het zeker je persoonlijke stijl benadrukken. Als je het nog grootser en brutaler aan wilt pakken zijn complete arrangementen of stretching interessante alternatieven. Ze zijn allemaal simpel, maar erg effectief.

Oorpiercings zijn de meest voorkomende sieraden, dus experimenteren met je oorsieraden is een goede manier om een statement te maken. Tegenwoordig krijgen oorsieraden veel aandacht, van alle genders. Iedereen kan zichzelf uitdrukken en een persoonlijk verhaal vertellen met oorpiercing sieraden. Wees brutaal en laat de wereld zien wie je bent.

Al onze sieraden zijn beschikbaar in meerdere designs, maten, en kleuren, dus met al deze plaatsingen en stijlen om uit te kiezen, kan je oneindige creatieve composities ontwerpen. Er zullen altijd nieuwe looks zijn om uit te proberen.

Gouden Piercing OorGouden Piercing Oor

Oorpiercing trends van 2024

Bij Bodymod werken we er hard aan om de mooiste oorpiercing sieraden in de nieuwste trends aan te bieden. Het enige wat je nog moet doen is rondkijken in onze collectie en je te laten verwonderen. Browse door onderstaande categorieën en wees er zeker van dat je je nieuwe favoriete sieraad tegen zal komen.

Als je wilt dansen op de nieuwste beat: dubbele oorpiercings zijn extreem populair aan het worden. Meestal geven we de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit, maar er is gewoon iets magisch aan twee of meerdere piercings die hun krachten bundelen. Vind je ook niet?

Je kan sieraden elkaar laten echoën, kijk bijvoorbeeld eens hoe dit driehoekige cluster van balletjes de perfecte afwerking is om een ronding van kraaltjes tot leven te brengen. Of, als je je brutaal voelt, zou je kunnen gaan voor de kracht van contrast door een studded engelenvleugel met een minimalistische te combineren - misschien zelfs in verschillende kleuren.

Natuurlijk is een industral al een vette dubbele piercing op zichzelf. En als je maar één piercing hebt, kunnen sommige sieraden je nog steeds de uitstraling van vermenigvuldigde schoonheid geven. Check onze driedubbele chevron ring om te zien wat we bedoelen.

Oor PiercingsOor Piercings

FAQ: Hoe behandel je je oorpiercings

Hoe worden oorpiercings gezet?

Er zijn twee manieren om een oorpiercing te realiseren: naald en pistool. Waar het schieten van een oorpiercing waarschijnlijk de meest gebruikte manier is, raden we het absoluut niet aan. De reden is simpel. Het ‘schot’ kan te veel schade en stress veroorzaken aan je piercing, en erger nog: als het pistool wordt gebruikt op verschillende mensen kan het ziektes overbrengen. De juiste manier van piercen wordt gedaan door een professionele piercer die een canule naald, of IV naald, gebruikt. De holle naald voor eenmalig gebruik zorgt voor minimale littekens en een netjes gaatje door het oor. Sommige mensen denken dat het pijnlijker is, maar het tegendeel is waar. Vooral tijdens de genezingsperiode zorgt de naaldmethode ervoor dat je oor sneller en pijnlozer heelt.

Voordat de piercer je oorpiercing zet, wordt het gebied meestal gemeten en gedesinfecteerd. Er worden kleine markeringen gezet met een pen voor eenmalig gebruik en dan pas wordt je oor gepierced. Dit, plus vele andere voorzorgsmaatregelen, zorgt voor het beste resultaat.

Hoe lang duurt het voordat mijn oorpiercing genezen is?

De oorlel heeft een kortere genezingsperiode dan alle kraakbeenpiercings, meestal 6-10 weken met de juiste nazorg. Als je kraakbeen is doorboord, heeft het 3-6 maanden nodig om volledig te genezen. Zowel oorlelpiercings als kraakbeenpiercings moeten gezet worden door een professionele piercer die het vak beheerst en de hygiëne zorgvuldig bewaart.

Piercing In OorPiercing In Oor

Hoe behandel ik mijn piercing tijdens de genezingsperiode?

Terwijl je nieuwe piercing heelt, moet je er goed voor zorgen. Zorg ervoor dat je weet hoe je je piercing moet schoonmaken tijdens de genezingsperiode. Om infecties te voorkomen en het genezingsproces te versnellen, maak je je piercing twee keer per dag schoon: één keer met een zachte zeep, zoals intieme zeep of baby zeep, en water, en één keer door je piercing 5-10 minuten in een zoutoplossing te weken. Beide maken de piercing schoon, maar de zoutoplossing doet wonderen voor het genezingsproces.

Raak je piercing nooit aan tijdens de genezingsperiode, behalve wanneer je ‘m schoonmaakt. Het blijft immers een wond, en is daarom vatbaar voor infecties. Laat ‘m de rest van de tijd met rust.

Het is ook de bedoeling dat je het sieraad in je piercing laat tijdens het schoonmaken. Sterker nog, laat het tijdens de gehele genezingsperiode zitten, anders groet je gaatje weer dicht. Verwissel ook je sieraad niet, want dat kan je piercing irriteren en in het ergste geval een infectie veroorzaken.

We raden je aan om altijd een sieraad in je piercing te dragen, zelfs als ‘ie geheeld is. Misschien groeit ‘ie dan niet meer dicht, maar het kan wel steeds moeilijker worden om een sieraad in te doen zonder je piercing te beschadigen. Dit kan al binnen een paar minuten gebeuren! Dus nu heb je een excuus om er altijd fantastisch uit te zien.

Welk materiaal is het beste voor een nieuwe piercing?

We hebben sieraden van hoge kwaliteit in verschillende prachtige materialen, zoals goud en chirurgisch staal, maar als je een nieuwe piercing hebt, dan is titanium de beste optie. Dit materiaal is duurzaam en hypoallergeen, wat het genezingsproces een stuk sneller en makkelijker maakt.

Hoe maak ik mijn oorpiercing sieraden schoon?

Piercingsieraden maak je schoon met een microvezeldoekje zonder chemicaliën. Doekjes voor het polijsten van andere soorten sieraden zijn vaak doordrenkt met anti-aanslagmiddelen, dus vermijd deze.

Het schoonmaken zelf is makkelijk. Veeg je sieraden voorzichtig schoon met een onbehandeld doekje, waarbij je alle hoekjes en gaatjes meeneemt, en voilà, je favorieten blijven glanzen en er goed uitzien.

Zijn oorpiercings een behandeling voor migraine?

Sommigen beschouwen de daithpiercing een mogelijk alternatieve behandeling voor migraine. Misschien is het een placebo-effect, of misschien zet het sieraad druk op een specifieke zenuw, zoals acupunctuur.

Er is nog steeds geen wetenschappelijk bewijs dat een daithpiercing migraine verlicht, laat staan voorkomt, maar het anekdotisch bewijs groeit. Het is in elk geval fascinerend, toch?

OorsieraadOorsieraad