Info: BodyMod is open en we zorgen er nog steeds voor dat je piercings aan je deur geleverd worden!

 • 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts €1,-
 • Snelle levering
  Selecteer DHL Express bij het afrekenen
 • Groot assortiment
  Meer dan 600.000 sieraden op voorraad

Artikelen 1 tot 48 van 137 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Artikelen 1 tot 48 van 137 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • 30 dagen retourrecht
  Houd de sieraden in je hand en beoordeel zelf
 • Trustpilot
  Meer dan 600 goede beoordelingen ().
 • Betrouwbare klantenservice
  Via email zijn wij iedere dag bereikbaar van 10:00-15:30

Septum piercing

Een septum piercing is een van de oudste en meest bekende neuspiercings ter wereld. Het is door stamleden bedacht en diende als een bescherming tegen kwade geesten.

De septum piercing

Er zijn verschillende soorten piercing sieraden die in een septum piercing gebruikt kunnen worden. De meeste geliefde piercings zijn:

Al deze piercings zijn erg geliefd, maar het hoefijzer is toch wel het sieraad dat het meest met septum piercings geassocieerd wordt.
Het is belangrijk om te benadrukken dat septum piercings doorgaans met een staafdikte van 1,2 mm gestoken worden. Na enige maanden kan het gat vergroot worden als je graag een groter sieraad wilt hebben. De reden hiervoor is dat in het begin nooit te veel druk op het tussenschot in de neus gezet mag worden.

Hoe een septum piercing gestoken wordt

Het steken van een septum piercing is een lastig proces en moet door een ervaren piercer gedaan worden om zo tot een goed resultaat te komen.
Het kan met maar ook zonder tang gedaan worden. Allereerst wordt de neus gereinigd, daarna wordt besloten waar het piercing sieraad geplaatst moet worden.
Het beste is als het geplaatst wordt in een zwakker plekje aan het uiteinde van de neus. Bemerk dat het dus niet in het harde deel van het tussenschot geplaatst wordt, maar in het zachte stuk daaronder. De naald wordt horizontaal doorgestoken, waarna het piercing sieraad gezet wordt.
Nadat alles nogmaals gereinigd wordt, ben je klaar. Een septum piercing moet niet pijnlijk zijn, maar het zal wel te voelen zijn. Denk er altijd aan om een professionele piercer te zoeken, zodat de piercing niet scheef gezet wordt, of dat je neus beschadigd raakt.

Hoe reinig je een septum piercing?

Een septum piercing is meestal makkelijk te verzorgen en wordt zelden een bron van infecties. Het moet 's ochtends en 's avonds met een geschikt verzorgingsproduct gereinigd worden. Het piercing sieraad mag pas voor het eerst uitgedaan worden, wanneer de piercing compleet geheeld is. Je kunt meer over de nabehandeling van piercings lezen in onze kosteloze blog lezen.