ZOMER SALE

100 dagen retourrecht
Verzending vanaf €3,99. Gratis verzending vanaf €29
Meer dan 600.000 items op voorrad
Bezig met laden...

Zout voor het zelf samenstellen van een zoutoplossing

1,90 €
Op voorraad

Zoutwater is het beste en meest natuurlijk wat je je piercing kunt bieden als je er problemen mee hebt. Het is wel belangrijk dat het zout geen verdere toevoegingen heeft of bacteriën bevat, aangezien dat de piercing meer schade kan aanrichten dan goeds kan doen. Gebruik daarom nooit normaal keukenzout, aangezien dit vaak gebleekt is en gemengd met jodium. Gebruik s.v.p. ook geen zoutwater dat direct uit de zee komt!

Zeezout bevat natuurlijkerwijs geen jodium en is daardoor ideaal voor het samenstellen van het eigen zoutwater. Zeezout kun je ook bij de drogist of bij reformwinkels kopen, maar natuurlijk ook bij ons. Het gaat hier om een kleine hoeveelheid, namelijk 20 gr, waarmee je wel 4 liter zoutwater kunt maken.

Hoe maak je dit nu? Eigenlijk is het heel simpel:

  1. Je neemt 250 ml schoon water en voegt 1,25 gr. (1/4 theelepel) zeezout toe.
  2. Dan kook je het water een keer goed en net zolang tot je ziet dat het zout volledig in het water is opgelost.
  3. Extra mogelijkheid: twee druppels theeboomolie toevoegen en goed roeren.
  4. Laat het water afkoelen.

Daarna is het mengsel gereed om te gebruiken. Dit doe je door je piercing er in te laten ''weken'' - het beste kun je deze even 5 minuten laten weken. Herhaal dit proces iedere morgen en avond, totdat de problemen met de piercing verholpen zijn.

Je kunt natuurlijk ook een grotere hoeveelheid samenstellen, die je dan in een steriele container goed koel bewaren moet. Iedere keer dan je het wilt gebruiken, giet je wat van dit mengsel in een schoon glas, zodat de steriele container niet in contact komt met bacteriën en dergelijken.
Kleine opmerking: Als je de theeboomolie toevoegt, kun je het zoutwater niet voor orale piercings gebruiken. Zonder de theeboomolie is dit zoutwater vanzelfsprekend wel geschikt voor orale piercings zoals de tongpiercing.

Details
NaamZout voor het zelf samenstellen van een zoutoplossing
SKUCare-Seasalt
TypeNazorg-product
Aantal eenheden1 stuk
Schrijf uw eigen recensie
U plaatst een recensie voor:Zout voor het zelf samenstellen van een zoutoplossing
Uw waardering
Zout voor het zelf samenstellen van een zoutoplossing