Bodymod Kerstkalender
Bekijk de dagaanbieding
100 dagen retourrecht

Wij geven je 100 dagen retourrrecht bij ongeopende producten

Dezelfde dag afhandeling

Bestel vóór 18:00 en wij versturen jouw bestelling dezelfde dag nog.

Details

Naam: Zout voor het zelf samenstellen van een zoutoplossing

SKU: Care-Seasalt

Type: Nazorg-product

Aantal eenheden: 1 stuk

Omschrijving

Zoutwater is het beste en meest natuurlijk wat je je piercing kunt bieden als je er problemen mee hebt. Het is wel belangrijk dat het zout geen verdere toevoegingen heeft of bacteriën bevat, aangezien dat de piercing meer schade kan aanrichten dan goeds kan doen. Gebruik daarom nooit normaal keukenzout, aangezien dit vaak gebleekt is en gemengd met jodium. Gebruik s.v.p. ook geen zoutwater dat direct uit de zee komt!

Zeezout bevat natuurlijkerwijs geen jodium en is daardoor ideaal voor het samenstellen van het eigen zoutwater. Zeezout kun je ook bij de drogist of bij reformwinkels kopen, maar natuurlijk ook bij ons. Het gaat hier om een kleine hoeveelheid, namelijk 20 gr, waarmee je wel 4 liter zoutwater kunt maken.

Hoe maak je dit nu? Eigenlijk is het heel simpel:

  1. Je neemt 250 ml schoon water en voegt 1,25 gr. (1/4 theelepel) zeezout toe.
  2. Dan kook je het water een keer goed en net zolang tot je ziet dat het zout volledig in het water is opgelost.
  3. Extra mogelijkheid: twee druppels theeboomolie toevoegen en goed roeren.
  4. Laat het water afkoelen.

Daarna is het mengsel gereed om te gebruiken. Dit doe je door je piercing er in te laten ''weken'' - het beste kun je deze even 5 minuten laten weken. Herhaal dit proces iedere morgen en avond, totdat de problemen met de piercing verholpen zijn.

Je kunt natuurlijk ook een grotere hoeveelheid samenstellen, die je dan in een steriele container goed koel bewaren moet. Iedere keer dan je het wilt gebruiken, giet je wat van dit mengsel in een schoon glas, zodat de steriele container niet in contact komt met bacteriën en dergelijken.
Kleine opmerking: Als je de theeboomolie toevoegt, kun je het zoutwater niet voor orale piercings gebruiken. Zonder de theeboomolie is dit zoutwater vanzelfsprekend wel geschikt voor orale piercings zoals de tongpiercing.

Recensies

Er zijn nog geen reviews! Klik hiernaast om een review in te dienen!