• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts €1,-
 • Snelle levering
  Selecteer DHL Express bij het afrekenen
 • Groot assortiment
  Meer dan 600.000 sieraden op voorraad

Artikelen 1 tot 48 van 83 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Artikelen 1 tot 48 van 83 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 • 30 dagen retourrecht
  Houd de sieraden in je hand en beoordeel zelf
 • Trustpilot
  Meer dan 600 goede beoordelingen ().
 • Betrouwbare klantenservice
  Via email zijn wij iedere dag bereikbaar van 10:00-15:30

Neusstaafjes

Een neusstaafje is een zeer eenvoudig sieraad dat vaak door mensen met een neuspiercing wordt verkozen. Alle soorten piercing sieraden hebben hun eigen voor- en nadelen wanneer je ze met elkaar vergelijkt, maar iedereen denkt er natuurlijk op zijn of haar eigen manier over. Voor die mensen die liever een neusstaafje hebben neusschroefje (neusstaafje met een spiraalvormige staaf) of een ring gebruiken, betekent het daarmee vooral dat het ongelooflijk eenvoudig is een in te doen en ook weer uit te doen. Een neusstaafje is, zoals de naam eigenlijk al zegt, een recht staafje die zonder moeilijkheden gewoon zo op de juiste plaats gezet kan worden.

Voordelen van de neusstaafjes

Er zijn veel piercingsgebruikers die enkel een neusstaafje in hun neus willen hebben, omdat ze zo makkelijk in de omgang zijn. De lasten die komen kijken bij het indoen van een neusschroef, die gedraaid moet worden en voorzichtig in z'n plek geschoven moet worden, kent een neusstaafje niet en maakt hem daarom makkelijk te gebruiken. De rechte staaf glijdt zo heel langzaam op de juiste manier in het gaatje, tot het kleine balletje door het gaatje komt. Het kleine balletje houdt het sieraad in de neus en dient ook als buffer, mocht je een klap op je neus krijgen.

Verdere voordelen, die de gebruikers van neusstaafjes vaak aanhalen, zijn bijvoorbeeld dat het gevoel van een lichaamsvreemd object in de neus vermeden wordt. Neusschroeven hebben een spiraaltje aan de binnenzijde van de neus, en dat geeft sommige mensen een gevoel waar zij niet tegen kunnen. Het spiraaltje is vlak en ligt aan de binnenzijde van de neusgaten, zodat het gevoel ook niet zo makkelijk te vergeten is. Voor sommige mensen is het ook gewoon een kwestie van tijd voordat zij er aan gewend zijn. Maar voor de mensen die er nooit aan kunnen wennen, zijn neusstaafjes een betere uitkomst.

Met een neusstaafje heb je niet het gevoel dat je iets in je neus hebt zitten. Het staafje gaat door het gat, en in het geval dat die iets langer is dan de wand van de neusvleugel, geeft dit ook weinig effect. Het stopballetje hangt vrij en kan niet tegen de binnenkant van de neusgaten aan drukken, waardoor je niet hetzelfde gevoel krijgt als met een neusschroefje.

Last but not least, zijn er ook veel mensen die de neusstaafjes uit hygiënische beweegredenen prefereren. Dit is omdat er een minimale tendens is dat vuil uit het neusgat zich gaat ophopen en in het staafje blijft hangen. Het is door de rechte vorm lastig voor vuil en dergelijken daaraan te blijven hangen.

Hoe moet je een neussieraad kiezen?

Als je het typ bent dat graag vaak, misschien wel het liefst zelfs iedere dag, zijn piercing sieraad wilt veranderen, dan is een neusstaafje in ieder geval een goede keus. Omdat het zo makkelijk te hanteren is, kun je het wisselen van neusstaafjes zonder daar al te veel tijd aan te moeten besteden, makkelijk aan je ochtendroutine toevoegen. Bovendien kun je neusstaafjes ook veel makkelijker verkrijgen dan bijvoorbeeld neusschroefjes.

Bovenal gaat het natuurlijk vooral om wat jij zelf belangrijk vindt aan de bovengenoemde voordelen, en hoe jij je wilt onderscheiden. Als je helemaal nieuw bent in de wereld van neuspiercings en daardoor ook nog onzeker bent over wat het beste bij jou past, kun je als alternatief ook een neusstaafje en een neusschroefje aanschaffen en het gewoon uitproberen om te zien wat het beste voor jou werkt.