Ben je opzoek naar iets speciaals om je stijl op te fleuren en een hele nieuwe jij te creëren? Er gaat waarschijnlijk niks boven een mooie lippiercing! Het is gedurft, het is prachtig en het is precies wat je nodig hebt om uit te stralen wie je bent. Dit type piercing, en alle geweldige sieraden die ervoor geschikt zijn, vestigt de aandacht op je gezicht en benadrukt je gelaatstrekken op de meest gedenkwaardige manier. Browse door onze collectie van lipringen en andere prachtige sieraden in alle mogelijke designs en materialen, zoals chirurgisch staal, titanium en 14k goud. Ontdek je lip-stijl vandaag nog!
De wereld van lippiercings is divers en adembenemend. Er zijn piercings en sieraden voor iedereen, ongeacht je smaak of persoonlijkheid. En toch hebben ze allemaal een talent om je meteen op te laten vallen als een uniek individu. Laten we het eens hebben over de meest populaire lippiercing types.
Lippiercing types
Er zijn duizelingwekkend veel lippiercings om te ontdekken! We geven je een kort overzicht zodat je jouw perfecte match kan vinden.
Madonna: Vernoemd, omdat ‘ie op dezelfde plek zit als haar beroemde moedervlek: boven de bovenlip, aan de rechterkant.
Monroe: Ook vernoemd, naar een andere iconische moedervlek. Ook boven de bovenlip, maar aan de linkerkant. Welke kant je ook kiest, je roept de invloed en energie van een sterke vrouw op. Wat wil je nog meer?
Side labret: Dit is een verzamelnaam voor lippiercings die aan de zijkant worden gezet, rechts of links van de boven- of onderlip. Anders dan de Madonna of Monroe, omdat ‘ie dichter bij de lip zit. Laat je niet verwarren door de naam. Hoewel een labret ook een type sieraad is, zijn deze sieraden vernoemd naar hun nauwe associatie met lippiercings.
Medusa: Geplaatst in het midden boven je bovenlip, precies onder je neus in het filtrum.
Lower labret: Tegenhanger van de Medusa, geplaatst in het midden onder je onderlip.
Ashley: Deze wordt precies in het midden van je onderlip gezet, niet in de omliggende huid, waardoor het een opvallende en indrukwekkende locatie is.
Vertical labret: Een combinatie van de Lower labret en de Ashley, deze lippiercing laat beide uiteinden van het sieraad zien: een op de onderlip zelf en de ander er net onder.
Jestrum: Tegenhanger van de Vertical labret, met twee ingangen: in het midden van de bovenlip en net erboven. Hoewel de Vertical labret en de Jestrum enkelvoudige piercings zijn, zorgen de meerdere uitgangspunten voor een dubbel effect.
Een geliefde trend bij alle soorten piercings is om te experimenteren met meerdere piercings, en lippiercings zijn hier geen uitzondering op. Hier zijn enkele van de vele opties voor dubbele lippiercings die de look en feel van de enkelvoudige types hierboven volledig opnieuw uitvinden.
Angel bite: Een combinatie van de Madonna en Monroe piercings, waarbij de ene piercing de andere weerspiegelt aan weerszijden van de bovenlip.
Snake bite: Tegenhanger van de Angel bite maar dan voor de onderlip.
Cyber bite: Een combinatie van de Madusa en Lower labret.
Dolphin bite: Een dubbele Lower labret piercing, dus twee piercings vlak naast elkaar in het midden net onder je onderlip.
Spider bite: Eigenlijk een dubbele Side labret, twee piercings lak naast elkaar aan één kant van je onderlip.
Dahlia: Deze unieke dubbele lippiercing zit in de mondhoeken.
Sommige lippiercings zijn gecentreerd in duiden op vastberadenheid en een trotse houding die flauwekul afweert en een sterk gevoel van eigenwaarde uitstraalt. Anderen zijn niet gecentreerd, wat een verfrissende asymmetrie benadrukt, een eigenzinnige verrassing. Ook vestigen sommigen de aandacht op de boven- of onderlip, of beide, wat verschillende niveaus van subtiliteit laat zien. De diversiteit is eindeloos, maar vergis je niet: ze stralen allemaal een zelfverzekerdheid uit die je niet kan negeren.
We weten dat dit nogal veel is om in je op te nemen. Neem dus je tijd om de vele expressieve mogelijkheden te bekijken en voel je vrij om te spelen en je eigen composities te ontwerpen.
Lippiercing sieraden
We hadden het eerder al over de relatie tussen labretsieraden en lippiercings. Maar wat is een labret? Het is een kleine, rechte stud met een plat achterkantje aan de ene kant en het design aan de andere kant. That’s it, heel eenvoudig maar zeer effectief. Als je ‘m in je piercing draagt, is alleen het design zichtbaar en geeft het een mooie en verzorgde uitstraling. Het design is vaak minimalistisch, zoals de klassieke labret, maar de versiering van een glanzend steentje is ook een populaire keuze. Ga voor wat je hartje begeert, en misschien begeert je hartje wel een cool hart in regenboogkleuren?
Hoewel de labret het meest voorkomt, zijn lipringen ook een belangrijk onderdeel van lipdecoraties. Veel soorten lippiercings zien er fantastisch uit met een ring, waaronder dubbele piercings zoals de Spider bite. En alles wat werkt met een ringetje, werkt ook met een hoefijzer, wat eigenlijk gewoon een rond staafje is. Deze vorm geeft je de levendigheid van een cirkel met de charme van twee versierde uiteinden.
Check onze selectie en laat je verleiden door de verscheidenheid aan stijlen. We kijken ernaar uit om je nieuwe look te zien.
Lip Piercing FAQ
Welke maat lipring moet ik nemen?
De standaard draaddikte voor alle lippiercings is 1.2 mm of 1.6 mm, afhankelijk van de dikte van je lippen. Je kan altijd aan je piercer vragen wat voor jou de ideale maat is.
Hoe verzorg je een lippiercing?
Terwijl je lippiercing geneest, wat voor type het ook is, moet je ‘m meerdere keren per dag schoonmaken. Maak je piercing een keer schoon met een zoutoplossing om overtollig vocht af te voeren, wat top is voor het genezingsproces, en spoel je mond na elke maaltijd met antibacterieel mondwater.
Was altijd je handen voordat je je piercing schoonmaakt, en vermijd aanraking op alle andere momenten. Hoe meer je piercing in contact komt met dingen, zoals je handen of kleren, hoe groter het risico op infectie of algemene irritatie. Voor lippiercings betekent dit dat je vooral voorzichtig moet zijn met eten, drinken, etc. We zeggen niet graag dat je moet stoppen met zoenen, maar je moet je piercing zoveel mogelijk met rust laten tijdens de genezingsperiode, zeker de eerste paar weken.
De verschillende ‘bite’ piercings die hierboven staan beschreven hebben 3-5 maanden nodig om te genezen en de Madonna, Medusa en Lower labret hebben tot 6 maanden nodig. Goede nazorg vereist dus wel enige toewijding - maar is het zeker waard.
Wanneer kan ik mijn sieraad vervangen?
Het sieraad dat je piercer in je nieuwe piercing plaatst moet gedurende de hele genezingsperiode blijven zitten. Als je je sieraad te snel verwisselt, raakt je gevoelige wond geïrriteerd en bovendien groeien genezende piercings verrassend snel dicht als je ze de kans geeft. Dus laat je piercing nooit zonder sieraad zitten, al is het maar voor heel even.
Zodra je piercing volledig is genezen, is het een ander verhaal. Dan kan je je sieraden zo vaak vervangen als je wilt en al je geweldige ideeën uitproberen. Je moet er wel nog steeds voor zorgen dat er altijd een sieraad in je piercing zit. Hoewel een genezen piercing niet helemaal dicht zal groeien, wordt het gaatje wel kleiner, vooral bij blootgestelde piercings zoals een lippiercing. Dit kan het later moeilijk maken om je sieraden in te brengen.
Hoe verwissel je lippiercings?
We willen het zo makkelijk mogelijk voor je maken, dus de meeste sieraden die wij verkopen zijn eenvoudig in en uit te doen. Maar zorg er wel voor dat je weet hoe de sluitingsmechanismen van je sieraden werken voordat je ze gaat dragen. Anders zou je je favoriete sieraden kunnen beschadigen.
Veel van onze lipringen hebben een scharnierend segment. Je trekt ‘m gewoon open, steekt het ringetje door je piercing en sluit het scharniertje, waarbij je een zachte klik voelt. Bij de meeste staafjes en sommige labrets kan je de top met het design eraf schroeven zodat je het uiteinde door je piercing kan steken en de top er weer op schroeft. Let hierbij op de schroefdraad. De meeste piercings die we verkopen hebben een interne schroefdraad, wat de voorkeur heeft omdat het alternatief gemakkelijk je huid beschadigt.
Misschien wel het handigste van allemaal: sommige labrets gebruiken een push-in mechanisme, waarbij de top met het design een klein gebogen pinnetje heeft dat je gewoon in het staafje duwt. Door de buiging vergrendelt het zich stevig genoeg om er niet uit te vallen, maar los genoeg om het er op elk moment recht uit te kunnen trekken. Dit is ideaal als je snel van sieraad wilt wisselen, want je plaatst gewoon een top met een ander design in de labret die je al draagt.
Wat moet je weten voordat je een lippiercing laat zetten?
Wat je in gedachten moet houden voordat je een piercing laat zetten, is de toewijding die nodig is om er tijdens de genezingsperiode goed voor te zorgen. Lippiercings kunnen behoorlijk veeleisend zijn omdat ze zich bevinden in een deel van je gezicht dat voortdurend in beweging is - wanneer je praat, wanneer je eet, wanneer je drinkt, wanneer je lacht. Dus bereid je erop voor dat je een paar maanden goed op je lippen moet letten om ervoor te zorgen dat je het genezingsproces niet verstoort. En verder moet je je gewoon verheugen op een geweldige nieuwe vibe die iedereen in vervoering zal brengen!
Welke lippiercing moet ik nemen?
Met zoveel expressieve mogelijkheden kan het een overweldigende taak zijn om te beslissen voor welke lippiercing je moet gaan. Maak je geen zorgen. Ze zijn allemaal fantastisch op hun eigen manier, en de praktische aspecten qua nazorg en maat zijn bij alle varianten vrijwel hetzelfde. Neem dus een stapje terug en geniet van de vrijheid om de piercing te kiezen ie je aanspreekt, de piercing die het beste bij je past.
BELEEF EEN GEWELDIGE ERVARING
Wij gebruiken cookies om je de beste website-ervaring te geen, onze webshop te verbeteren en producten te laten zien die voor jou interessant zijn. De website functioneert niet goed zonder deze cookies. Wil je meer weten over cookies of je instellingen wijzigen, kan dat hier.