Info: BodyMod is open en we zorgen er nog steeds voor dat je piercings aan je deur geleverd worden!

 • 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts €1,-
 • Snelle levering
  Selecteer DHL Express bij het afrekenen
 • Groot assortiment
  Meer dan 600.000 sieraden op voorraad

35 artikel(en)

per pagina

35 artikel(en)

per pagina

 • 30 dagen retourrecht
  Houd de sieraden in je hand en beoordeel zelf
 • Trustpilot
  Meer dan 600 goede beoordelingen ().
 • Betrouwbare klantenservice
  Via email zijn wij iedere dag bereikbaar van 10:00-15:30

Tongpiercings uit metaal

Een tongpiercing kan zowel uit kunststof als uit metaal bestaan. De tongpiercings die van metaal gemaakt zijn worden wel steeds gebruikelijker. Als je voor een tongpiercing uit metaal kiest, kun je er zeker van zijn dat je een duurzaam sieraad zult ontvangen. Metaal is natuurlijk een wezenlijk robuuster materiaal dan bijvoorbeeld kunststof, dat erg gemakkelijk kan breken. Er zijn veel mensen die graag iets meer geld uitgeven voor een werkelijk mooi en persoonlijk sieraad. Het is overduidelijk een groot voordeel dat, wanneer je voor een metalen sieraad kiest, je er zeker van kan zijn dat deze ook lang mee gaat en zo het geld ook waard is.

Tongpiercing met een steen

In deze categorie vind je ook tongpiercings met of zonder steen, in verschillende kleuren. Je kunt veel verschillende designs, vormen en modellen vinden, even als veel verschillende stenen. Piercing sieraden met stenen zijn erg gebruikelijk, vooral bij tongpiercings uit metaal. Deze zijn erg elegant, en hetzelfde geldt ook voor vergulde tongpiercings.
Om je tongpiercing en het sieraad altijd goed schoon te kunnen houden, bevelen wij aan deze regelmatig te reinigen met isotone zoutoplossing, ook als je piercing al volledig geheeld is.

Materialen voor metalen tongpiercings

De voornaamste materialen die voor tongpiercings gebruikt worden, zijn chirurgisch staal en titanium. Je kunt natuurlijk ook tongpiercings uit goud kopen, als je graag voor net wat excentriekere sieraden wilt gaan. Als je hier echt voor wilt kiezen, is het belangrijk om er voor te zorgen dat het goud zo zuiver mogelijk is, zonder dat het te zwak en te buigzaam is. Hiervoor is 14 karaats goud eigenlijk wel het meest geschikt, en dit is ook het enige wat wij aan echt goud aanbieden.

Chirurgisch staal is het meest gebruikelijke materiaal voor piercing sieraden, en natuurlijk dus ook voor tongpiercings. Chirurgisch staal is hard en mooi glad, zonder daarbij nikkel vrij te geven. Tegelijkertijd is het ook een gunstig materiaal wat betreft de kosten: de meeste mensen kunnen zich dit veroorloven en kunnen zich meerdere sieraden van dit materiaal veroorloven. Als je ervan houdt om vaak van piercing sieraad te wisselen, en je graag veel verschillende piercing sieraden wilt hebben, dan zijn die gemaakt van chirurgisch staal de beste keuze.

Titanium is duurder dan chirurgisch staal, maar je betaalt daarentegen wel voor een zeer zuivere en sterke kwaliteit. Titanium is een zeer zuiver materiaal, en daarnaast ook 100% nikkelvrij. Dat maakt het ook dat titanium veelvuldig in ziekenhuizen gebruikt wordt, bijvoorbeeld in platen die bij operaties in lichamen worden geplaatst. Het spreekt dus voor zich, dat als je voor titanium piercing sieraden kiest, je bewust voor de hoogste kwaliteit gaat.