• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts €1,-
 • Snelle levering
  Selecteer DHL Express bij het afrekenen
 • Groot assortiment
  Meer dan 600.000 sieraden op voorraad

27 artikel(en)

per pagina

27 artikel(en)

per pagina

 • 30 dagen retourrecht
  Houd de sieraden in je hand en beoordeel zelf
 • Trustpilot
  Meer dan 600 goede beoordelingen ().
 • Betrouwbare klantenservice
  Via email zijn wij iedere dag bereikbaar van 10:00-15:30

Tongpiercings uit kunststof en metaal

Bij de keuze voor een tongpiercings uit kunststof en metaal, krijg je het beste van twee werelden. Doorgaans is een piercings uit metaal en kunststof zo vervaardigd dat de staaf van metaal gemaakt is, terwijl de bijbehorende balletjes van kunststof gemaakt zijn. Wij zullen iets dieper ingaan op de redenen die deze combinatie zo voordelig maken, evenals de specifieke materialen en eigenschappen van zo'n gecombineerde tongpiercing.

De metalen staaf

Door te kiezen voor een metalen staaf, kies je voor een zeer sterk en duurzaam sieraad, dat niet zoals een kunststof sieraad makkelijk breken kan. De staaf wordt doorgaans ofwel van chirurgisch staal, ofwel van titanium gemaakt. Beide materialen zijn robuust en sterk. Titanium is een zeer zuiver en nikkelvrij metaal, wat iets duurder is dan chirurgisch staal. Echter, beide materialen zijn de beste keuze voor een tongpiercing.

Optisch gezien zijn er kleine onderscheiden te maken tussen beide materialen. Chirurgisch staal glanst meer, en is daardoor een mooi aanzicht. Titanium is daarentegen iets donkerder en glanst niet op dezelfde manier. Zoals het Engelse spreekwoord luidt: all that glitters is not gold, titanium is toch wel kwalitatief beter dan chirurgisch staal. Achter de saaie façade van titanium verbergt zich een van de zuiverste en meest hypo-allergene materialen die er in de metaal-categorie te vinden zijn. Titanium is een van de zekerste materialen, als het om piercing sieraden gaat. Het piercing sieraad is niet slechts in contact met enkel de huid, maar ook met het gat dat door de tong geboord is.

De kunststof balletjes

Als het om een tongpiercing uit kunststof en metaal gaat, zijn het altijd slechts de balletjes die uit kunststof gemaakt zijn. Het nadeel bij het gebruik van tongpiercings die enkel van kunststof gemaakt zijn, is dat het veel makkelijker breken kan dan wanneer het uit metaal gemaakt is. Echter, wanneer enkel de balletjes uit kunststof vervaardigd zijn, heb je een sieraad dat het beste uit twee categorieën heeft. Zoals de metalen staaf het voordeel heeft niet te kunnen breken hebben de kunststof balletjes het nog grotere voordeel dat ze breken voordat je tanden dat doen!

Kunststof balletjes op tongpiercings zijn vrijwel altijd gemaakt van acryl. Dat is een hypo-allergeen materiaal dat geen nikkel bevat. Als het met titanium gecombineerd wordt, heb je een super sieraad dat geen allergieën prikkelt en van een top kwaliteit is. Acryl is echter wel een poreus materiaal, en balletjes die hieruit vervaardigd zijn kunnen gemakkelijk breken. De balletjes zijn door hun vorm wel iets duurzamer dan acryl staafjes. Het is altijd eenvoudiger om een staafje door te bijten dan een balletje. Wanneer het acryl voor een balletje gevormd wordt, is het sterker vanwege de vorm, maar nog steeds poreus genoeg om te breken voordat de tanden breken. Het risico bestaat dat er een hoekje van je tand afbreekt wanneer je met een metalen balletje tegen de tanden aanslaat, aangezien metaal een veel sterker materiaal is dan je tanden zelf.
Maar wanneer een balletje van acryl tegen de tanden slaat, zijn het de tanden die het sterkere materiaal zijn, mits deze gezond zijn.

De perfecte mix

Tot slot kan er gezegd worden, dat tongpiercings met een metalen staaf en balletjes uit acryl de perfecte mix van materialen zijn. Ze hebben een sterke en duurzame staaf en mooie balletjes in een veelvoud aan verschillende kleuren en designs, en zijn zacht voor de tanden. En wanneer je de hypo-allergene trend wilt volgen, kun je meteen twee vliegen in een klap slaan als je een titanium staafje combineert met acryl balletjes.