Info: BodyMod is open en we zorgen er nog steeds voor dat je piercings aan je deur geleverd worden!

 • 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 25 en anders slechts €2,50
 • Snelle levering
  Selecteer DHL Express bij het afrekenen
 • Groot assortiment
  Meer dan 600.000 sieraden op voorraad

Artikelen 1 tot 48 van 69 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Artikelen 1 tot 48 van 69 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 • 30 dagen retourrecht
  Houd de sieraden in je hand en beoordeel zelf
 • Trustpilot
  Meer dan 600 goede beoordelingen ().
 • Betrouwbare klantenservice
  Via email zijn wij iedere dag bereikbaar van 10:00-15:30

Tongpiercing

Een tongpiercing wordt steeds meer en meer geliefd tegenwoordig. Het is daarentegen ook een piercing die vaak helaas ook verkeerd gestoken wordt. Ontdek hier meer over tongpiercings.

Tongpiercings en welke sieraden je ervoor kunt gebruiken

Een tongpiercing wordt altijd met een recht staafje gezet- ook wel een ''straight barbell'' genoemd. Het wordt altijd gestoken met een wat langer staafje dan je normaal gesproken zou dragen, aangezien er een zwelling in tong ontstaat na het zetten van de piercing. Na ongeveer 2-3 weken kun je dit staafje verwisselen met een 16 mm staafje. Sommige mensen kunnen zelfs een nog korter staafje gebruiken.
De mens heeft al sinds jaar en dag zijn tong doorboord. In veel culturen is het een statussymbool, of dient het ter bescherming tegen boze geesten. Op ons deel van de aarde is het meer een persoonlijke uiting om een tongpiercing te nemen; eigenlijk liggen er geen diepere beweegredenen meer achter.

Hoe een tongpiercing gestoken wordt

Een tongpiercing wordt met een recht staafje gezet. Het moet ook altijd met een naald gestoken worden. Het is belangrijk dat de tong uitsluitend door een professionele piercer gepiercd wordt, aangezien deze piercing niet zo eenvoudig te zetten is, zoals vaak wellicht wordt gedacht. Allereerst moet gekeken worden waar de juiste plek op de tong zit: dit is dan ook waar het bij onervaren piercers makkelijk fout kan gaan. Als het te ver naar voren op de tong gezet wordt, kan het de tanden beschadigen. Als het te ver naar achteren zit, geeft het problemen met het gehemelte. Bovendien moet je ook bedenken dat er enkele belangrijke grote aderen door de tonglopen, die zeker niet geraakt mogen worden.
Aan al deze dingen hecht een professionele piercer natuurlijk veel waarde. Als je overweegt een tongpiercing te nemen, kun je hier nog meer over tongpiercings lezen.

Wat voor sieraad moet je voor je tongpiercing kiezen?

Doorgaans worden er vooral rechte staafjes als piercing sieraad voor tongpiercings gedragen. Er zijn echter ook mensen die liever een grote ring verkiezen. De standaard maat voor een tongpiercing heeft een dikte van 1,6 mm en een lengte van 16 mm. Er zijn daarnaast ook mensen die staafjes van slechts 10 mm willen gebruiken. Als je graag een korter staafje wilt hebben, kun je deze hier in onze shop bij losse delen” bestellen.