• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts €1,-
 • Snelle levering
  Selecteer DHL Express bij het afrekenen
 • Groot assortiment
  Meer dan 600.000 sieraden op voorraad

Artikelen 1 tot 48 van 424 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artikelen 1 tot 48 van 424 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 • 30 dagen retourrecht
  Houd de sieraden in je hand en beoordeel zelf
 • Trustpilot
  Meer dan 600 goede beoordelingen ().
 • Betrouwbare klantenservice
  Via email zijn wij iedere dag bereikbaar van 10:00-15:30

Piercings voor in de oren

Mensen doorboren hun oren al duizenden jaren, en de piercing is dan ook eigenlijk de oudste lichaamssieradentraditie ter wereld. De term oorpiercing omslaat dan ook veel verschillende piercingsmogelijkheden, die allen als gemeenschappelijk kenmerk hebben dat ze ergens in de oor geplaatst worden. Tot de meeste geliefde oorpiercings horen bijvoorbeeld de Tragus en de Helix.

Oorpiercing en welk piercing sieraad de juiste is

Een oorpiercing is een van de meest voorkomende piercings en is met de grootschalige geliefdheid dan ook in veel uitvoeringen mogelijk. Als je de traditionele oorringen overweegt, welke je in miljoenen verschillende designs kunt krijgen, dan zul je zeker een paar designs piercing sieraden, vinden, die wijd verspreid zijn over de wereld, zoals:

 • De Labret: dit is een wereldwijd bekend oorsieraad dat praktisch in elk soort oorpiercing gebruikt kan worden. Het sieraad bestaat uit een kleine stang met een vlak schijfje aan de onderkant en een balletje aan de bovenkant. Ze zijn in veel verschillende designs te verkrijgen.
 • De gesloten ring: zoals de naam eigenlijk al zegt, is dit een ring die volledig doorloopt. De ring kun je openen en sluiten door het ringetje lichtjes in te drukken. Een gesloten ring wordt ook wel een segmenterende ring genoemd, en is ook een van de meest geliefde sieraden op de markt.
 • De ballclosure ring: dit is een ring die van een tussen de uiteinden ingeklemd balletje voorzien is. Het staat ook wel bekend als een Captive Bead Ring, of een CBR, en behoort ook al vele jaren tot de meest geliefde oorsieraden.


Dit zijn enkele van de meest geliefde designs, maar er zijn ook alternatieven beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld ook mensen die een neusschroefje als sieraad voor hun oorpiercing gebruiken. Ook is de Industrial staaf gebruikelijker geworden, hoewel deze alleen in een industrial piercing gebruikt kan worden.

Piercingguns en piercing

Veel mensen hebben hun oorpiercings met een oorpistool laten schieten. Dit wordt typischer wijze bij juweliers gedaan, maar ook door onprofessionele piercers. Wij raden het ten zeerste af om je piercings met zo'n pistool te laten schieten. Dit instrument kan namelijk niet gesteriliseerd worden, en kan daardoor bloedresten op de volgende klant overdragen. Bovendien veroorzaakt zo'n oorpistool meer weefselschade dan een normale naald, en dit vaak met lastige gevolgen. Tot de ergste gevolgen behoren de ontwikkeling van littekenweefsel en een scheve piercing.

Als je piercer een oorpistool gebruikt, betekent dat dat deze niet professioneel is en dat je dringend een andere piercer moet zoeken.