• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts €1,-
 • Snelle levering
  Selecteer DHL Express bij het afrekenen
 • Groot assortiment
  Meer dan 600.000 sieraden op voorraad

36 artikel(en)

per pagina

36 artikel(en)

per pagina

 • 30 dagen retourrecht
  Houd de sieraden in je hand en beoordeel zelf
 • Trustpilot
  Meer dan 600 goede beoordelingen ().
 • Betrouwbare klantenservice
  Via email zijn wij iedere dag bereikbaar van 10:00-15:30

Gebogen staafjes

Wanneer je een tepelpiercing genomen hebt, kun je kiezen voor een recht of een gebogen staafjes. Het piercing gat zal zich aanpassen aan de vorm van het gekozen piercing sieraad wanneer deze net gezet is. Dit betekent dus, dat als je met een gebogen staafje begonnen bent, het gaatje ook een gebogen vorm heeft gekregen gedurende het helingsproces. Begin je met een recht staafje, dan zal het gepiercete gat zich hier ook aan aanpassen.

Gebogen staafjes in tepelpiercings

Gebogen staafjes zijn er in verschillende designs en materialen, zodat er ook veel variatiemogelijkheden zijn. Als je met een gebogen staafje gepiercet wordt, zal het gat zich daar ook aan aanpassen. Daardoor zullen piercing sieraden met een gebogen staafje ook het meest natuurlijk aanvoelen. Een gebogen staafje is qua vorm als een ring, of beter gezegd, hoe het deel van de ring dat door het gat heen gaat. Het onderscheid tussen een ring en een gebogen staafje is natuurlijk dat het staafje 2/3e van de ring mist.

In tegenstelling tot een volledig gesloten ring heb je bij een gebogen staafje de mogelijkheid om beide uiteinden met verschillende soorten sluitballetjes te decoreren. Meestal zit er een klein balletje aan ieder uiteinde, die er makkelijk vanaf geschroefd kan worden zodat de staaf ofwel in de tepel gedaan ofwel uit de tepel gehaald kan worden. De balletjes kunnen in grootte en kleuren variëren en kunnen ook met een steentje gedecoreerd zijn. Er zijn ook nog veel andere vormen die als de sluiting kunnen dienen, zoals spikes, dobbelsteentjes, etc. Toch is het niet zo dat als je een gebogen staafje als tepelpiercing hebt gekregen in het begin, er geen ruimte is voor afwisseling.

Kun je een rechte staaf met een gebogen staaf verwisselen?

Als je met een recht staafje gepiercet bent en nu graag een gebogen staafje wilt uitproberen, kun je dat meestal zonder problemen proberen. Hetzelfde kun je ook omgekeerd doen, al moet je er wel rekening mee houden dat nieuw verwisselde sieraad in het begin nog wat onaangenaam zal aanvoelen. Het hangt er namelijk allemaal van af dat het piercing gaatje zich nog moet vormen naar de vorm van het nieuwe sieraad. Het kan zelfs een beetje pijn doen wanneer de verandering intreedt, maar doorgaans zullen zich geen grote problemen voordoen tijdens het wisselen van de vorm van het staafje.

Materialen

De meeste gebogen staafjes zijn gemaakt van chirurgisch staal of van titanium, en beide materialen zijn zeer geschikt voor lichaamssieraden. Wij raden toch wel het gebruik van titanium het meeste aan, aangezien dit het zuiverste materiaal is. Titanium is volledig nikkelvrij, wat betekent dat dit dan ook de beste keuze zal zijn wanneer je last hebt van een nikkelallergie.