Januari Sale remix: tot -60%

Blog Thumbnail

Alles Over Oor Piercings

Alles Wat Je Moet Weten Over Rook Piercings

Een rook is een soort oorpiercing, die zich in de kleine plooi boven de tragus bevindt.

Niet elk oor heeft de plooi waar de rook doorheen gaat, dus je kan het beste met je piercer overleggen of je de piercing kunt krijgen.

Is de rook een kraakbeen piercing?

Ja, een rook wordt geplaatst in de kleine plooi van het oor, net boven de tragus. Deze plooi is gemaakt van kraakbeenweefsel, wat betekent dat er geen directe bloedtoevoer naar het gebied is.

Het piercen van het kraakbeen is iets pijnlijker dan het piercen van andere gebieden. Maar je hoeft niet bang te zijn; de pijn duurt maar een fractie van een seconde, en je hebt voor altijd een mooie piercing!

Hoe wordt een rook piercing gezet?

Als je oor een plooi heeft die sterk genoeg is om een piercing in te zetten kun je een rook piercing nemen.

Het zetten van een rook piercing gaat ietsje anders dan de meeste oorpiercings. Een rook piercing wordt namelijk met de hand gezet, zonder gebruik van een tangetje, en vereist dus meer oefening dan bijvoorbeeld een tragus of een helix.

Aangezien de rook met hand wordt gezet is het raadzaam een zeer ervaren piercer te kiezen.

Bovendien wordt de rook, in tegenstelling tot de meeste piercings, gezet met een gebogen naald in plaats van een rechte. Nadat de piercing is gezet, zal je piercer het gebied waar de nieuwe rook is geplaatst licht masseren.

Rook Piercings UitgelegdRook Piercings Uitgelegd

Wat voor sieraden kan ik in mijn rook piercing doen?

Je kunt veel verschillende soorten sieraden in een rook doen:

, ringetjes, of hoefijzers. Het is hoe dan ook altijd verstandig om naar je piercer te luisteren, aangezien zij je de garantie geven op de piercing en je kunnen begeleiden op basis van hun ervaring.

Hoe maak ik een rook piercing schoon?

Je maakt deze piercing net als elke andere oorpiercing schoon. Dat wil zeggen, met antibacteriële en ph-neutrale zeep en met isotoon zout water.

Gebruik de zeep één keer per dag en de zoutoplossing twee keer. De zeep reinigt bacteriën en ander vuil, terwijl het zoute water het doorboorde gebied helpt sneller te genezen.

Blog Thumbnail
by2