• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts €1,-
 • Snelle levering
  Selecteer DHL Express bij het afrekenen
 • Groot assortiment
  Meer dan 600.000 sieraden op voorraad

Artikelen 1 tot 48 van 120 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Artikelen 1 tot 48 van 120 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • 30 dagen retourrecht
  Houd de sieraden in je hand en beoordeel zelf
 • Trustpilot
  Meer dan 600 goede beoordelingen ().
 • Betrouwbare klantenservice
  Via email zijn wij iedere dag bereikbaar van 10:00-15:30

Wenkbrauwpiercing

Een wenkbrauwpiercing is een zeer geliefd soort piercing, en wordt door veel mensen met plezier gedragen. Ontdek meer over wenkbrauwpiercings.

Hoe een wenkbrauwpiercing gestoken wordt

Wenkrbauwpiercings worden over het algemeen verticaal/schuin door de wenkbrauw gestoken. Het is echter wel mogelijk om een wenkbrauwpiercing horizontaal te steken, en dat vereist een ervaren en gekwalificeerde piercer. De diepte van de piercing wordt bepaald aan de hand van de dikte van het weefsel. De meeste wenkbrauwpiercings zijn doorgaans tussen de 8 en 10 mm breed. Bij deze breedte wordt beschadiging van onderliggende zenuwen vermeden. De breedte (de lengte tussen de twee balletjes) heeft ook een directe invloed op de diepte van de piercing. Een piercer moet rekening houden met de zenuwen in de supraorbitalis (oftewel het gebied waar de wenkbrauw zit), die tussen de neus en de pupillen lopen.

Wenkbrauwpiercings en mogelijke complicaties

Er zijn veel potentiële complicaties die bij het zetten van een wenkbrauwpiercing kunnen komen kijken. Dit zijn de meest voorkomende:

 • Afstoting: Een wenkbrauwpiercing is lastig te zetten en ook een erg smal gat. Dit stelt hoge eisen aan de piercer, en er zijn veel factoren waar deze rekening mee moet houden.
 • Ontsteking: Ook hier bestaat een reëel gevaar, aangezien dit deel van het gezicht vaak in aanraking komt met make up, zweet, viezigheid, etc.
 • Lange helingsperiode: Door de strakke huid kan het tijdens de heling gaan trekken. Dit probleem kun je doorgaans verminderen door te wisselen met een wat dunner sieraad.

Welk piercing sieraad moet ik voor mijn wenkbrauwpiercing kiezen?

Een gebogen staafje is altijd het meest optimale sieraad voor een wenkbrauwpiercing. De vorm van een piercing sieraad past zich zo goed aan aan de anatomie van de wenkbrauw en oefent minimale druk uit op de piercing. Als alternatief kun je ook een staafje (het liefst ook een gebogen) gemaakt van PTFE gebruiken, omdat het een super elastisch materiaal is, dat minder druk uitoefent in vergelijking met traditionele materialen als chirurgisch staal of titanium. De typische grootte ligt tussen 1,2 en de 1,6 mm dikte en 8 mm lengte.