• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts €1,-
 • Snelle levering
  Selecteer DHL Express bij het afrekenen
 • Groot assortiment
  Meer dan 600.000 sieraden op voorraad

12 artikel(en)

per pagina

12 artikel(en)

per pagina

 • 30 dagen retourrecht
  Houd de sieraden in je hand en beoordeel zelf
 • Trustpilot
  Meer dan 600 goede beoordelingen ().
 • Betrouwbare klantenservice
  Via email zijn wij iedere dag bereikbaar van 10:00-15:30

Tongpiercing uit kunststof

Als een tongpiercing goed gepositioneerd is, kan het niet tegen de tanden of tegen het gehemelte stoten. Een piercing uit kunststof is eigenlijk sowieso een goede keuze, ongeacht hoe je piercing gepositioneerd is, aangezien het balletje de tanden niet beschadigt wanneer het daar tegen aan komt. Kunststof piercings of piercings met kunststof balletjes zijn eigenlijk altijd wel een goed idee.

Tongpiercings en beschadiging aan de tanden

Tandbeschadigingen die te wijten zijn aan tongpiercings zijn helaas geen zeldzaam fenomeen, en worden eigenlijk vooral veroorzaakt door een slechte positionering van het sieraad door de piercer. Een ander probleem kan ook zijn dat ondanks dat de tong te kort is, de piercer toch besloten had de piercing te zetten. Het is daarom in de eerste plaats heel belangrijk om een professionele piercer op te zoeken. Om echt helemaal zeker te zijn dat er geen schade aangericht wordt in je mond, kun je het beste voor een kunststof piercing kiezen.

Tongpiercings uit kunststof - het beste voor je tanden

Kunststof is misschien een onjuiste benaming, aangezien de meeste van onze piercing sieraden voor in de tong gemaakt zijn van acryl of PTFE. Beide materialen zijn ongelooflijk zacht voor de tanden en het tandvlees. Natuurlijk bieden wij verschillende designs aan waar je vrij tussen kunt kiezen. Ben je echt naar iets specifieks of speciaals op zoek, dan kun je dat altijd aan ons vragen. Wij kunnen ook speciale designs bestellen.

Kan het kunststof makkelijk breken?

Een probleem dat veel mensen met een tongpiercings uit kunststof hebben, is dat deze kunnen breken.

Eigenlijk gebeurt dat in de regel om een van deze twee redenen: .

 • Bij het reinigen is er gebruik gemaakt van te sterke alcohol. Acryl is materiaal dat geen sterke alcohol kan verdragen. Het beste kun je gekookt water en isotone zoutoplossing voor de reiniging van je piercing sieraden.
 • Je begint op je tongpiercing te kauwen - maar eigenlijk is het goed, want je tongpiercing is doorgebroken en je tanden zijn gelukkig nog heel. Als je iemand kent die zijn tongpiercing in tweeën gebeten heeft, of je hebt het misschien zelf al eens gedaan, dan is het sowieso geen goed idee om voor een sieraad gemaakt uit metaal te kiezen, aangezien deze je tanden zeker gaat beschadigen. Kies dus verstandig en ga voor een sieraad dat minder dan 5 euro kost, en je tanden gegarandeerd heel laat.