Info: BodyMod is open en we zorgen er nog steeds voor dat je piercings aan je deur geleverd worden!

Wenkbrauwpiercing

Piercinginformatie

Helingsperiode: 2 - 4 Maanden
Staafdikte: Min. 1,2 mm
Lengte: 8 mm
Pijnschaal (1 - 10): 3

Wenkbrauwpiercing - Piercing in de wenkbrauw

Wenkbrauwpiercings zijn vandaag de dag heel populair, wat ze vroeger ook al waren, maar niet iedereen vindt deze piercing even aantrekkelijk. In feite is de wenkbrauwpiercing één van de Piercing sieraden waar de meningen stevig over verdeeld zijn. Daar zijn twee redenen voor. Ten eerste is een piercing in de wenkbrauwen natuurlijk continu heel zichtbaar, en sommige mensen verafschuwen dat echt. Ten tweede geven wenkbrauwpiercings de drager een opvallender aanzicht, wat bijv. veel oudere dames afschrikt, die dit automatisch met de gekke punkers uit de jaren '80 associëren.

Wenkbrauwpiercings en punkers

Toen wenkbrauwpiercings in de mode kwamen, waren het in eerste instantie de punkers die deze piercing erg aantrekkelijk vonden. Tegenwoordig vinden we deze piercing echter terug in alle lagen van de bevolking en is er een grote keuze aan piercing sieraden, die je je gewenste look geven of je nu voor een extravagantere punk look gaat of liever voor een vrouwelijk sieraad met veel bling-bling.

Mid jaren '90 werd het meer en meer geaccepteerd dat ook jonge mensen uit de voorsteden en dorpen wenkbrauwpiercings lieten zetten. Tegen de late jaren '90 waren wenkbrauwpiercings een meer en meer voorkomend verschijnsel en werden ze steeds populairder.

Hoe wordt een wenkbrauwpiercing gezet?

Wenkbrauwpiercings behoren tot de ietwat gemakkelijkere piercings, omdat de piercing slechts door een klein stukje vooruitstekende huid boven de ogen gestoken wordt en dat is snel voorbij.

Wanneer je een wenkbrauwpiercing wilt laten zetten zul je eerst met je piercer moeten kijken in welke richting de piercing het beste gezet kan worden.
Je moet ook kiezen of je piercing in je rechter- of je linker wenkbrauw wilt hebben en of je deze horizontaal of verticaal wilt hebben.
Bovendien is er ook nog keuze tussen een ring of een staaf als piercing. Hierbij kan je piercer je met raad en daad bijstaan en adviseren wat het beste bij jou zou staan.

Als je eenmaal de keuzes hebt gemaakt, wordt allereerst je huid gedesinfecteerd en daarna worden snel twee markeringen met een wegwerp stift gezet. Daarna wordt je gevraagd om even goed te gaan zitten en je te ontspannen terwijl de piercer zijn apparatuur klaar zet.
Bij deze stap moet je er zeker van zijn dat je piercer enkel verpakte en steriele naalden en instrumenten gebruikt, die je zelf ook uitgepakt ziet worden. Alleen op die manier ben je écht zeker dat het materiaal dat gebruikt wordt niet al eens gebruikt is geweest.

Zodra de piercer klaar is, wordt de wenkbrauw met een tang vastgepakt, wat in eerste instantie wat heftig overkomt, want dat gebeurt namelijk vlak voor de ogen, maar maak je geen zorgen; dat gaat nu eenmaal zo. Je wordt gevraagd heel rustig en stil te blijven zitten en een paar keer diep te ademen. Één prik later en je bent al gepiercet.
De piercer zal daarna het door jou uitgekozen sieraad door je piercing steken en eventuele bloedsporen verwijderen, en daarna is het piercingsproces achter de rug.

Je zal de eerste uren daarna nog een dof gegons in je wenkbrauw voelen, want er zullen zich witte bloedlichaampjes in het gebied verzamelen, wat volkomen normaal is en waarschijnlijk zal aanvoelen als lichte hoofdpijn.
Drink genoeg water en doe rustig aan, dan zal de hoofdpijn snel voorbij zijn.

Zo reinig je een wenkbrauwpiercing

Het is heel belangrijk dat je altijd de instructies van je piercer opvolgt. De piercer geeft je namelijk je garantie op je piercing, maar het blijft wel jouw verantwoordelijkheid om je piercing volgens de aanwijzingen te verzorgen.
De meeste problemen met wenkbrauwpiercing liggen namelijk niet aan het piercen zelf, maar treden op nadat het gezet is en het niet op de juiste zorgvuldige manier gereinigd en verzorgd wordt.

Mocht je echter hulp nodig hebben en niet meer weten wat je piercer je nu net verteld had, of ben je de geschreven zorginstructies kwijtgeraakt of ben je van mening dat de verzorgings- en reinigingstechniek die je piercer je aanbevolen heeft voor jou niet werken, dan kan je hier bij BodyMod.nl een gratis Aftercaregids krijgen. Je kan een kopie van onze nazorg- en reinigingsgids voor Huidpiercings via deze link hier bestellen.

Sieraden voor wenkbrauwpiercings

Er zijn veel mogelijkheden om je wenkbrauwpiercing met verschillende sieraden te versieren. Hier bij BodyMod.nl vind je alles van hoefijzers over ball closure ringen tot gebogen staven en gesloten ringen. Je kan al deze sieraden terugvinden in onze categorie piercing sieraden voor wenkbrauwpiercings.

Met andere woorden, je hebt hier een ruime keuze om het perfecte piercing sieraad voor jou en je gewenste look te vinden, zodat je je met behulp van je piercing kan presenteren en een statement kan maken.

 

De afmetingen van piercing sieraden

Wanneer je je sieraad voor je wenkbrauwpiercing kiest, is het belangrijk dat je weet welke afmetingen je moet hebben. De lengte is bij mannen en vrouwen meestal gelijk, 8 mm en in het geval van ringen, een diameter van 8 - 10 mm.
Waar wel enigszins variatie in kan zitten, is de staafdikte, die bepaalt hoe sterk de staaf of ring zal zijn. Hier kiezen de meeste vrouwen voor 1,2 mm en de meeste mannen voor 1,6 mm. Deze keuze maak je normaal gesproken voordat je piercing gestoken wordt. Twijfel je nog steeds, neem dan contact op met de piercer.
Mannen kiezen vaak voor een wat dikkere staaf van 1,6 mm, omdat ze graag een krachtige en goed zichtbare piercing willen. Voor de rest is 1,2 mm eerder de norm tegenwoordig.

Mocht je nog twijfelen, maar het sieraad onmiddellijk nodig hebben, dan kun je altijd 1,2 mm gebruiken. Als je een sieraad met een dikte van 1,2 mm in een gaatje met een diameter van 1,6 mm steekt, is het enige gevolg dat je vanaf dan altijd sieraden van 1,2 mm zal moeten gebruiken, omdat het gaatje zal samen trekken tot 1,2 mm. De keuze aan sieraden is ook groter als je voor 1,2 mm gaat. Er is dus geen probleem als je een sieraad met een dunne staafdikte gebruikt, en er zijn zelfs sieraden met een dikte van 1,2 mm die er toch krachtiger uitzien.

Materialen geschikt voor wenkbrauwpiercings

Er zijn veel mogelijkheden voorhanden, wat betreft het kiezen van het juiste materiaal voor je piercing. Hier vind je een kort overzicht van de meest gebruikte materialen:

Sommige van deze materialen raden we onze klanten altijd aan: acryl en PTFE. De reden daarvoor is dat beide materialen heel flexibel zijn. Dit is een groot voordeel wanneer het over wenkbrauwpiercings gaat, want die zitten immers vaak vast in handdoeken, T-shirts en andere dingen. Sieraden uit deze materialen zullen altijd meebuigen wanneer daar aan getrokken wordt.

Voor meer informatie over welk materiaal je het beste kunt kiezen, kun je ook ons artikel over Materialen voor piercing sieraden lezen.

Geef een reactie